Bizonyára, már nagyon sokan tudják, Poroszló és Tiszafüred között átadásra került az új kerékpár út, így már teljesen biztonságosan végig lehet tekerni a 65 kilométert.
A 33-as Füred és Posroszló között nem olyan vészes, a 7 km több mint felét a két párhuzamos szervízúton lehet megtenni. Érdemesebb Poroszló felől áthajtani, így a szervízutak a menetirány szerinti jobb oldalon vannak, nem kell átkelni az úttesten a le-fel hajtáshoz. Viszont Tiszadorogmától Poroszlóig a gát tetején vezető út szinte teljes egészében nagyon rossz minőségű kavicsos út, senkinek nem ajánlom. Érdemesebb ezt a távot közúton megtenni.
Pár dolgot tennék hozzá a leíráshoz.
A gyakorlatban 3-3,5 óra alatt nemhogy kényelmesen nem lehet végigtekerni, hanem még kicsit odalépve sem.
Ez 20km -25km -es átlag tempót feltételez egyetlen megállás nélkül.
Ez nem tudom kinek laza , Chris Froome -nak talán...
Ha az ember megáll nézelődni, pisilni, egyet-kettőt pihenni ,akkor számoljon 5-6 órát!
Simán!
Végig nagyon szép, a 33-as utat leszámítva, az 7km teljes életveszély kamionok száguldoznak melletted 90-el. Borzasztó, aki teheti azt valahogy hagyja ki, vitesse át magát csónakkal vagy nem tudom.
Helyiek nem is ajánlják senkinek!
Arra kell még számítani,hogy semmi sincs kitáblázva, konkrétan!
Végig a gáton kell maradni, akármennyire is tűnik magánterületnek,ahová bebringázunk.
Ha Poroszlóról Sarud felé indulunk, akkor Kiskörénél egyáltalán nincs kitáblázva,hogy hogyan tovább.
Ott a behajtani tilos, üzemi területre kell bemenni és az visz fel a gátra !
Túloldalán olyan remek az út,mintha kalapáccsal ütnék a seggedet.
Összességében gyönyörű a tó, főleg a poroszlói,tiszafüredi rész, mindenképpen érdemes körbebringázni !
egyébként ez a halászlé akció azon a helyen abból áll, hogy amit hétvégén teljes áron adnak, azt következő hét első 3 napjában kiakciózzák, egyszóval érdemes hétvégén a frissből enni :)))
csak szólok, mert gyakran járok arra...
nekem ez a hely nagy csalódás volt
nem csak a halászlé miatt, a többi is menza alatti minőség
inkább egy Iglo halrudacska, mint ott egy szelet hal
pedig korhely halászlé is van
az még úgy ahogy
@boxorka: Poroszló, Fűzfa Hotel...oda menjél be egyszer halászlét enni. Bár én nem vagyok ilyen inyenc és lehet hogy átvertek de igen jókat ettünk ott.
A közleményhez csatlakozom. Én is voltam itt es én is halászlét rendeltem, es ott es akkor az én szubjektív véleményem szerint is halászlének nem nevezhető, bár nem kimondottan rossz levest szolgáltak fel. A taj meg a szálloda tényleg szép. En kóstoltam mást is de minden elég középszerű volt. Szóval a konyhára ráférne egy upgrade
Vizitúráinkon rendszeresen elsuhanunk a Fehér Amúr előtt a vízen, vendégeim kérésére partra is teszem őket egy-egy halászlére. Általában jó véleménnyel vannak. Mutat ugyan némi szórást az értékelésük, de ez betudható a cikkben is említett AKKOR és OTT elvnek, vagy annak, hogy ízlések és pofonok...
Azt tudni kell, hogy a 10 millió futball- és halászlészakértő nemzete vagyunk. :-) (Már csak 9,7 millió)
Ujra es ujra leirom: halaszlehez asztalnal egesz szaritott vagy friss eros zoldpaprikat adni annyi, mint halottnak a szenteltviz. Szegyen, hogy Magyarorszagon nem lehet egy finom csipos halaszlevet enni.
Es igazan finom halaszlevet is csak keves helyen kaptam.
@Mitzi von Küche: fene tudja, nekem a Hableány a nemrégi botránya óta nem szimpatikus, világos, hogy a hiba az alapanyagban volt, de a gondosság hiányzott, nem kell mindent megfőzni, még ha ezzel élik túl a holtszezont, akkor se
Sziasztok!
Pont ezt kerestem és megtaláltam, nagy halászlé tesztelőket! :)
Lényeg: tökéletesen korrektek voltatok, pontosan ugyanaz a véleményem arról a halászléről. Én augusztus közepén jártam ott legutóbb.
Viszont a helyet régebb óta ismerem, és sajnos el kell mondanom, hogy 2 év távlatából sokkal jobb volt a halászlé! Pont ahogy írjátok, mélyebb szín, erősebb hal íz. Gyakran vittem onnan haza is nagy adagokat.
Én egy 5-ös skálán szoktam értékelni. Ez a mostani halászlé 3-mas. Ebből nem kérek elvitelre. Ott jó egynek. A régebbi viszont 4 vagy 4plus-os volt. Értelemszerűen, amit én készítek otthon, az 5-ös, amit otthon bográcsban az 5+ :))) Én csak pontyból főzöm, nem kell bele apróhal.
Összességében a Hello Hal egy nagyon jó kis hely, ha útbaesik érdemes fogyasztani valamit, sőt direkt arra venni az irányt, bicóval, motorral, kocsival, hajóval, csónakkal, netán gyalog. Mindig érdemes valamiért visszatérni. Jobb ott bekapni pár falatot, mint a környék bármilyen beülős éttermében.
Valaki jart mar a kecskemeti Sugovicaban? sugovicahalaszcsarda.hu/
Kecskemetnek nincs is folyoja, megis imadom a halaszlevuket! :o))) Ott mindent beleadnak, szivuket-lelkuket (a tobbi belsoseget csak plussz aron).
Persze az ersekcsanadiakkal senki nem tudta meg eddig felvenni a versenyt. :o)
Pedig nem lenne nagy ordongosseg valodi friss halaszlevet kesziteni a vendeg szeme lattara, ahogyan ok csinaljak. :o) www.facebook.com/revcsarda.ersekcsanaddunapart
@Crip Lee:
"Ha szárított és belefőzöd (nem szét csak megszívja magát lével) akkor kinyerhető belőle az ereje."
Pontosan! En is mindig ezt irom. Felesleges az asztalra kitenni a szaritott paprikat egeszben, mert annak mar nem lesz ideje kiadni az erejet, ha a tanyerba teszem. Azt mar a konyhaban bele kell tenni mielott ujramelegitem az alaplevet.
"mija a szart lehet vele csinálni ami ennyire elb@cca????"
Ilyet meg nem ettem, inkabb csak olyat, amit kartonpapir izure foztek agyon. :o)
Utolsó kommentek:
László Bellus 2020.09.13. 08:36:12
Bejegyzés: 10 fontos dolog, amit tudnod kell a Tisza-tó körbe bringázásához
tsar 2017.11.28. 23:17:58
Bejegyzés: Mi a különbség: téli és nyári vízállás a Tisza-tavon
xlsxls 2017.09.10. 14:52:43
Bejegyzés: 10 fontos dolog, amit tudnod kell a Tisza-tó körbe bringázásához
hajtömeg 2017.07.29. 22:57:07
A gyakorlatban 3-3,5 óra alatt nemhogy kényelmesen nem lehet végigtekerni, hanem még kicsit odalépve sem.
Ez 20km -25km -es átlag tempót feltételez egyetlen megállás nélkül.
Ez nem tudom kinek laza , Chris Froome -nak talán...
Ha az ember megáll nézelődni, pisilni, egyet-kettőt pihenni ,akkor számoljon 5-6 órát!
Simán!
Végig nagyon szép, a 33-as utat leszámítva, az 7km teljes életveszély kamionok száguldoznak melletted 90-el. Borzasztó, aki teheti azt valahogy hagyja ki, vitesse át magát csónakkal vagy nem tudom.
Helyiek nem is ajánlják senkinek!
Arra kell még számítani,hogy semmi sincs kitáblázva, konkrétan!
Végig a gáton kell maradni, akármennyire is tűnik magánterületnek,ahová bebringázunk.
Ha Poroszlóról Sarud felé indulunk, akkor Kiskörénél egyáltalán nincs kitáblázva,hogy hogyan tovább.
Ott a behajtani tilos, üzemi területre kell bemenni és az visz fel a gátra !
Túloldalán olyan remek az út,mintha kalapáccsal ütnék a seggedet.
Összességében gyönyörű a tó, főleg a poroszlói,tiszafüredi rész, mindenképpen érdemes körbebringázni !
Bejegyzés: 10 fontos dolog, amit tudnod kell a Tisza-tó körbe bringázásához
2016.09.23. 16:51:42
csak szólok, mert gyakran járok arra...
Bejegyzés: Oázis jobb kézre az út mellett
2016.09.23. 16:48:14
nem csak a halászlé miatt, a többi is menza alatti minőség
inkább egy Iglo halrudacska, mint ott egy szelet hal
pedig korhely halászlé is van
az még úgy ahogy
Bejegyzés: Az tiszacsegei Halászcsárda leve
2016.09.23. 16:39:31
ehető
3-as alá (az 5-ös skálán)
Bejegyzés: Oázis jobb kézre az út mellett
Kicknick 2016.09.23. 15:43:05
Bejegyzés: Tamás már ölni tudna egy tál sztrapacskáért!
2016.09.23. 06:38:27
Bejegyzés: Tamás már ölni tudna egy tál sztrapacskáért!
Shirkan 2016.09.22. 18:16:34
Számomra meglepő volt, hogy a környezethez képest milyen kevés halas étel volt. A halászlé tényleg botrányos.
Bejegyzés: Tamás már ölni tudna egy tál sztrapacskáért!
Stefan_Schneider 2016.09.22. 16:06:39
Bejegyzés: Tamás már ölni tudna egy tál sztrapacskáért!
Tárnai Csaba · http://top-tura.hu 2016.09.20. 14:48:51
Azt tudni kell, hogy a 10 millió futball- és halászlészakértő nemzete vagyunk. :-) (Már csak 9,7 millió)
Bejegyzés: Egy hely, amit mindenki dícsér...megszokásból
Attilajukkaja 2016.09.14. 14:40:36
Es igazan finom halaszlevet is csak keves helyen kaptam.
Bejegyzés: Lehet-e marketinggel helyettesíteni az apróhalat és a paprikát?
2016.09.14. 13:12:23
Bejegyzés: A Hotel Hableány étterme
2016.09.14. 13:09:42
Bejegyzés: A Hotel Hableány étterme
2016.09.14. 12:47:44
Pont ezt kerestem és megtaláltam, nagy halászlé tesztelőket! :)
Lényeg: tökéletesen korrektek voltatok, pontosan ugyanaz a véleményem arról a halászléről. Én augusztus közepén jártam ott legutóbb.
Viszont a helyet régebb óta ismerem, és sajnos el kell mondanom, hogy 2 év távlatából sokkal jobb volt a halászlé! Pont ahogy írjátok, mélyebb szín, erősebb hal íz. Gyakran vittem onnan haza is nagy adagokat.
Én egy 5-ös skálán szoktam értékelni. Ez a mostani halászlé 3-mas. Ebből nem kérek elvitelre. Ott jó egynek. A régebbi viszont 4 vagy 4plus-os volt. Értelemszerűen, amit én készítek otthon, az 5-ös, amit otthon bográcsban az 5+ :))) Én csak pontyból főzöm, nem kell bele apróhal.
Összességében a Hello Hal egy nagyon jó kis hely, ha útbaesik érdemes fogyasztani valamit, sőt direkt arra venni az irányt, bicóval, motorral, kocsival, hajóval, csónakkal, netán gyalog. Mindig érdemes valamiért visszatérni. Jobb ott bekapni pár falatot, mint a környék bármilyen beülős éttermében.
Bejegyzés: Lehet-e marketinggel helyettesíteni az apróhalat és a paprikát?
Firpo hadnagy · http://krumplishal.blog.hu 2016.09.05. 11:41:33
Bejegyzés: A Hotel Hableány étterme
Attilajukkaja 2016.09.02. 17:39:35
sugovicahalaszcsarda.hu/
Kecskemetnek nincs is folyoja, megis imadom a halaszlevuket! :o))) Ott mindent beleadnak, szivuket-lelkuket (a tobbi belsoseget csak plussz aron).
Persze az ersekcsanadiakkal senki nem tudta meg eddig felvenni a versenyt. :o)
Pedig nem lenne nagy ordongosseg valodi friss halaszlevet kesziteni a vendeg szeme lattara, ahogyan ok csinaljak. :o)
www.facebook.com/revcsarda.ersekcsanaddunapart
Bejegyzés: A Hotel Hableány étterme
Attilajukkaja 2016.09.02. 16:45:00
"Ha szárított és belefőzöd (nem szét csak megszívja magát lével) akkor kinyerhető belőle az ereje."
Pontosan! En is mindig ezt irom. Felesleges az asztalra kitenni a szaritott paprikat egeszben, mert annak mar nem lesz ideje kiadni az erejet, ha a tanyerba teszem. Azt mar a konyhaban bele kell tenni mielott ujramelegitem az alaplevet.
"mija a szart lehet vele csinálni ami ennyire elb@cca????"
Ilyet meg nem ettem, inkabb csak olyat, amit kartonpapir izure foztek agyon. :o)
Bejegyzés: A Hotel Hableány étterme
Crip Lee 2016.09.02. 16:13:58
Bejegyzés: A Hotel Hableány étterme