Miért lesz nekünk jó a lapátrendszer?

2014. december 08. 14:11 - eM.Dé

Új védjegyrendszer indul a vízi turizmus erősítésére és a minőségi szolgáltatások ösztönzésére. De mitől lesz jobb egy átlagos vízitúrázónak, ha a megálló négylapátos?

Ahogy a falusi szálláshelyeknél a napraforgós rendszer, a vízitúra megállóhelyeknél a "lapátos rendszert" készülnek bevezetni. Nézzük mit jelent ez egyszerű hétköznapi vízi túrázó szemével nézve. Remélhetőleg minőségi javulást. Ugyanis a pihenőhely üzemeltetők így ösztönözve lesznek arra, hogy minél színvonalasabb szolgáltatásokat nyújtsanak a túrázóik számára. Végülis ki szeretne egy egylapátosnál megpihenni, mikor ott a 3-4 lapátos is?

Az, hogy az egyes "lapátszintek" mit jelentenek pontosan, egyelőre nem tudni, de bízzunk benne, hogy szakmailag és a túrázók számára is kedvező lesz majd. Akik még sokat nyernek aminősíéssel, azok a kajak-kenusok, bár a Tisza-tónál szigorúan véve csak egy egyesület üzemel (a "tágabb" régióban pedig 4).

vizitura_640.jpg

De akik szemében a legnagyobbat növünk majd, azok a külföldi vízitúrázók, akik sokkal jobban imádnak vízitúrázni, mint mi, és sokkal érzékenyebbek a minőségre is. A németek eleve élnek-halnak a minősítésekért, szóval őket simán meg tudjuk majd nyerni a négylapáttal.

A Tisza-tónál jelenleg 7 db vízitúra-megállónak minősített egység üzemel, bízunk benne hogy a lapátolásnak köszönhetően többen vállalják majd fel a vízitúrázók befogadását és a saját szolgáltatásaik minősítését. Az egész ügy nyertese pedig mindenképp a kedves utazó, turista, túrázó, evező, kajakozó-kenuzó vendég, aki remélhetőleg egyre színvonalasabb pihenőkbe botlik majd a tó partján.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr626967249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása