AdvenTisza-tó

2014. november 18. 15:48 - eM.Dé

Luca-túra, hangverseny, forralt bor és gyertyagyújtás minden mennyiségben - ilyen lesz az advent a Tisza-tó környékén.

A címünk némileg sántít, ugyanis a Tisza-tavi advent nem kizárólag a tó környékét jelenti, hanem a régió távolabbi településeit is. Szóval ne zavarjon össze senkit, amikor a karcagi és tiszaújvárosi programokról lelkesen áradozunk, nem téptünk be munkaidőben, egyszerűen ilyen a régió szerkezete.

Ha pedig már Tiszaújváros, akkor a „Mikulástól Karácsonyig” című karácsonyi vásárt ajánljuk figyelmetekbe. November 30-án az első gyertya meggyújtásával kezdődik itt a forgatag, s december 21-én az utolsó gyertyával zárul. A négy hét alatt főként helyi amatőr művészeti csoportok fellépéseit tekinthetjük meg, de a város intézményei is készülnek egy-egy műsorszámmal. Mindez természetesen karácsonyi hangulattal megfűszerezve, mézeskalács és forralt bor illatával áthatva adja igazán.

karacsonyi_foto.jpg

Fotó: © CC-BY Joe Buckingham

Következő állomás Poroszló és a Tisza-tavi Ökocentrum, ahol minden hétvégén lesz valami. Első hétvégén élő betlehem és sült gesztenye, a másodikon közös karácsonyfadísz-gyártás lesz. A kettő között 6-án pedig egy nem hétköznapi Mikulás is ellátogat a gyerekekhez - ugyanis pónilovon fog közlekedni. Harmadik hétvégén kézműves programok, az utolsón pedig Falukarácsony lesz – karácsonyváró műsorral egyetemben.

A tó környékén maradva, a következő állomás Tiszafüred-Tiszaörvény, azon belül pedig a Szabics Kikötő és Szabadidőpart. Ők picit alternatívabban értelmezik az adventet, de ők is minden hétvégén készülnek valami tematikus programmal. Az első adventi hétvégén az „Első madáretető sétára" várják az érdeklődőket, ahol hasznos tanácsokat kaphatunk a madáretetés fontosságáról, egy bögre forralt bor társaságában. Mikuláskor természetesen Mikulás túra lesz, Luca napkor meg Luca túra. Az utolsó hétvégére pedig a „Tél köszöntő ökotúra és madárkarácsony” nevű túrát találták ki, ahol nem csak a résztvevőknek, de a madaraknak is kedveskednek karácsony alkalmából. Fontos: minden túrára előzetes bejelentkezés szükséges!

Végül eljutottunk az Alföldre, azon belül pedig Karcagra, ahol most kivételesen nem a birkagulyás lesz a főszerepben. Valószínűleg mindenki kitalálta, hogy a Városházánál minden adventi hétvégén milyen program lesz: igen, gyertyagyújtás. De még mielőtt azt hinnénk, hogy Karcag unalmas, akkor gyorsan megsúgjuk, hogy Mikuláskor Játszóház lesz a Sportcsarnokban, 10-11-én pedig Mesemondó verseny az Ifiházban. Két hangversenyről is kaptunk korábban tájékoztatást, azonban ezt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudta senki – pedig minket érdekelne.

Asszem ennyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr816886325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása