Folytatódnak a Madaras Programok

2013. október 09. 16:35 - Tisza-tavi Móni

daruvonulásB.JPG

A múlt hét végén indult rendezvénysorozat folytatásaként - a „Madaras Hónap” következő állomásaként ezen a hétvégén az alábbi rendezvényekre invitálunk:


Október 12-13. szombat-vasárnap
DARUVONULÁS HÉTVÉGE

A daruvonulás a Hortobágy térségének egyedülálló érdekessége, melynek megtekintése nem csak a madarak iránt fokozottan érdeklődőknek nyújt felejthetetlen élményt, hanem mindenkinek, aki nyitott a természet szépségeinek megismerésére. A program keretében az északról délre vonuló darvak Hortobágy térségében megpihenő csapatait figyeljük meg, miközben nappali táplálkozó helyeikről behúznak valamely tradicionális, vízzel borított éjszakázó helyükre.

Program mindkét napon:

Az Ökocentrum megtekintése a délelőtti órákban
14:30 Indulás különjárati autóbusszal vagy saját gépkocsival az Ökocentrum parkolójából a Hortobágyra
15:30 Érkezés a daruvonulás megtekintésének helyszínére, Hortobágy keleti vagy északi területeire
Gyalogtúra a megfigyelőhelyre. A túra és a megfigyelés során szakképzett túravezetők adnak tájékoztatást a látottakról, válaszolnak a vendégek kérdéseire.
17:30 Visszaindulás
A programhoz ajánlott felszerelés: nem élénk színű túraruházat, kényelmes túracipő, esőkabát, távcső, fényképezőgép.

A Részvételi díjakról és a részvételi, illetve bejelentkezési lehetőségekről bővebben az Ökocentrum honlapján olvashatsz: www.tiszataviokocentrum.hu



A Szabics Kikötő és Szabadidőpart szervezett daruleső túrája október 12-re:

A túra során nemcsak a fenséges madarakkal ismerkedhetünk meg, hanem az őszi puszta jellegzetes virágainak; a lila sóvirág, sziki üröm, réti őszirózsa stb. vidám színeit és semmihez sem hasonlítható illatait is testközelből tapasztalhatjuk meg, miközben kék vércsék százai tizedelik a repülő rovarokat közvetlenül a fejünk felett. A darucsapatok behúzását a nádasban megbújva vagy álcázott lesekből követhetik a túra résztvevői, akiktől előzetes bejelentkezést kérnek a programra, mely a következőképpen alakul:

Indulás a tiszaörvényi Szabics kikötőből.
16:30-tól filmvetítés, előadás a daruról, daruvonulásról.
17:00 órakor indulunk a kikötőből (mindenki a saját autójával) a darvak éjszakázó helye felé, hogy időben elfoglaljuk leshelyünket és várjuk az alkonyatkori darucsapatok behúzását. A napi helyszínek a darvak vonulásától és a résztvevők létszámától függően változhatnak.
Napnyugta után (kb. 19:00 órakor) indulunk vissza.

A Részvételi díjakról és a jelentkezési lehetőségekről bővebben a weboldalon: www.szabicskikoto.hu


Éld át velünk az őszi Tisza-tó és a Puszta látványát, hangját és illatát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr55560717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása