Rendezvényözön a Tisza-tónál!

2013. július 08. 16:17 - Tisza-tavi Móni

A nyár derekán járunk és a Tisza-tó szépségével, természeti értékeivel, szabadvízi strandjaival, valamint jobbnál-jobb üdülési ajánlatokkal várja vendégeit! Mindamellett számos színes rendezvényen is részt vehetünk!

Különösen sok programmal vár bennünket a Tisza-tavi régió erre a hétvégére!


Margitai Sokadalom (1)A.jpgA kiemelt programok közül elsőként a VIII. Margitai Sokadalom rendezvényt szeretném bemutatni nektek, melyet július 12-14. között rendeznek meg Újszentmargitán. Az esemény kapcsán; szombaton egy igazi aratóversenyt láthatunk, készíthetünk gabonakoszorút és Parasztolimpián vehetünk részt! A bátrabbak ott helyben is benevezhetnek és kipróbálhatják ügyességüket a sodrófa dobóversenyben, kukoricamorzsolásban, tojásdobálásban és talicska szlalomban, megmérettethetik erejüket a szekérhúzásban, bálagörgetésben, vagy megmutathatják, hogyan tudják megtartani a petrencerúdat. Mind nézőnek, mind versenyzőnek izgalmas és szórakoztató programnak ígérkezik! A napközbeni programokat követően este élő koncertet ad Balász Fecó, amit pedig Aratóbál követ a „Hang-adó” együttessel. Vasárnap népi játékok, népi vetélkedők, kézműves sátor, gyermekműsor, táncbemutató és musical előadás várja a kicsiket és nagyokat!

A részletes program elérhető a település honlapján: www.ujszentmargita.hu Margitai Sokadalom (2)A.jpg

Várunk Téged is családoddal!

Kövesd mindennap blog bejegyzéseinket; hétvégi rendezvény-, és további színes Tisza-tavi programajánlóinkat!

Amennyiben többet meg szeretnél tudni Újszentmargitáról; a település honlapján informálódhatsz, illetve olvasd el a következő rövid leírást.


Tájföldrajzi szempontból Újszentmargita nagyobbrészt a Hortobágyon, kisebb részt a Közép - Tiszai - ártérhez tartozó Borsodi - ártéren terül el. Domborzatilag a község határa ártéri szintű tökéletes síkság, kis lejtésű. Természetföldrajza fejlődéstörténeti szempontból igen sajátos területe az Alföldnek. Tájképi változatosságot jelentenek a döntően antropogén eredetű kunhalmok (Halmos - halom, Király - halom, Koponya - halom, Szandalik - halom). Állatvilágának legnagyobb értékét az őshonos madarak képviselik. A sziki pacsirta és a túzok mellett vízi- és gázló madarak, ritka ragadozók is feltűnnek (kerecsensólyom, pusztai ölyv, parlagi sas). Turisztikai szempontból nagy a jelentősége a vadászható állatfajoknak (fácán, vadkacsa, fogoly, vaddisznó, nyúl, őz) és a vizek gazdag halállományának. A területen az ősi magyar háziállat fajták életfeltételei is adottak, leginkább a ritka növénytársulások, gazdag állatvilág adja a táj igazi értékét. Szandalik - pusztának nevezett külterülete a Hortobágy erdősültebb képét mutatja. A Nemzeti Parkhoz kapcsolódó védett határrészek közé tartozik az Újszentmargitai - erdő. Tatárjuharos sziki tölgyesét az egyházi "vadászó erdő" jelleg óvta meg a kipusztulástól. Innen származik a "Tilos - Tilalmas erdő" elnevezés is. A puszta és az ott élő állatvilág mellett a környék látnivalói és nevezetességei közé tartozik a "Tilos erdő" és a település római katolikus temploma is.
ÚjszentmargitaA.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr695389424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása