Túrázzunk a vízért!

2013. március 20. 11:39 - HelloHal

A VÍZ VILÁGNAPJÁnak megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét. Bár a Föld felszínének mintegy 70 százalékát víz borítja, tengerek és óceánok formájában, az összes vízkészletből csupán 2 százalékot tesznek ki az édesvizek.

A Víz világnapja alkalmából a természetvédelem, ezen belül a vízvédelem fontosságára szeretnénk felhívni és irányítani a figyelmet egy ökotúrával. A Szabics kikötő és Szabadidőpart egy különleges "ZÖLD" programra invitálja a helybélieket, és a turistákat.

Víz (540 x 405).jpg

Számos vízzel kapcsolatos érdekes dologgal szembesülhetünk, amit valójában eddig is tudhattunk, csak nem gondoltunk bele. Egy túrát megelőző előadás során lesz szó vízfogyasztásunkról, a Föld édesvízkészletéről, az azt veszélyeztető tényezőkről és ezek kapcsán a várható jövőképekről. Felnőtteknek és gyerekeknek "víz-kvíz", és egyéb vízzel kapcsolatos interaktív játékok színesítik majd az ismeretszerzést. Felkeresünk egy vízhez kötődő régi  (Tisza-tó előtti időkből származó) itató-kutat is a kirándulás alkalmával. A program célja egyébként a minél szélesebb körben lévő környezeti nevelés és szemléletformálás, illetve a természetbe való kimozdulás népszerűsítése. Különösen ajánljuk gyerekes családoknak, de tulajdonképpen bárkinek, akit érdekel a víz, mint téma, illetve a természet.

hibátlan idő (540 x 405).jpg

Március 23-án, 10 órára várjuk a Szabics kikötőbe az érdeklődőket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr595149945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása