Ne hagyja ki: VII. Böllérfesztivál Abádszalókon

2013. március 05. 09:39 - HelloHal

Egy helyi népdallal is hívogatjuk az abádszalóki Böllérfesztiválra!
A népdal szövegét írta és előadja Balogh Gyula (Abádszalók), jellege: "Balogh Vendel bácsi,helyi hagyományőrző nótázása". Letöltésért katt ide!

A jól megszokott időpontban immár a VII. Böllérfesztiválra készülődik Abádszalók. Aki részt vesz a VII. Tiszator böllérfesztiválon örökre megjegyzi, Abádszalókra nem csak a nyári idegenforgalmi szezonban érdemes ellátogatni! A rendezvényen felelevenítik, megőrzik és tovább adják az évszázados hagyományokat, miközben szakértői zsűri bírálja el azt, hogy ki készíti a legjobb májas hurkát, vagy ki főzi a legfinomabb orjalevest. Eldől a vita, hogy ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte aznap reggel a legfinomabb pogácsát.

A nap folyamán népi kézműves termékek, fazekasok, bőrösök, mézeskalácsosok kirakodó vására várja a látogatókat.

tiszator3 (540 x 720).jpg

Eddig 22 csapat nevezett a versenyre, de még 2-3 csapat nevezése várható. Maga a verseny egy napos, március 9-én szombaton érdemes a böllérversenyre látogatni.

Pontos helyszín: Füzes Kemping
Belépő:
Felnőtt: 400 Ft, Gyerek: 300 Ft
A rendezvény helyszínén kóstolójegy vásárolható, melyet bármely csapatnál be lehet váltani. Kóstolójegy ára: 200 Ft.

Honlap: www.bollerverseny.com

További részletek itt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr845117523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása