Hallal ébred a Tisza-tó

2013. február 06. 13:02 - Tisza-tavi Móni

sajtóvacsora.JPGFebruár 2-án Évadnyitóját ünnepelte a legkisebb turisztikai régió gasztroshow-val és remek halvacsorával a kuriózumnak számító karcagi Bio Hotel Nimródban, ahol szó esett többek között az új vendégcsalogató mesterfogásokról és a hiányzó 9 km-ről is. 100 ezer vendég és átlagosan 2,7 vendégéjszaka: ez jellemezte a Tisza-tó turisztikai mérlegét 2011-ben, s ez még mindig csak a kezdet a vadvízi ország életében. Kezdet, mert a Magyar Turizmus Zrt. tavaszi kampányának fókuszpontjába, melynek hívószava az „Ébredés”, a Tisza-tó, az öko-falusi turizmus, valamint az aktív és vízparti időtöltést kerül. Él, mint hal a vízben – szokták mondani: a Tisza-tó egyik kiváló „terméke” a hal, melyre új kalandok várnak 2013-tól a HellóHal vacsorán. A régió új vendégváró kiválósága a hallakomára építő gasztroshow, melyet fotóval, videóval kísért, szemléltető látványkonyha egészíti ki. Megismerhetjük a Tisza-tóban fogható halfajtákat, optimális elkészítésüket, recepteket, és nem másodlagos, hogy egy fantasztikus menüt költhetünk el Horváth Szabolcs gasztroblogger közreműködésével. A kampányindító helyi szenzáció legelső próbavacsoráját aktív részvételével emelte vett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is.  Ezzel párhuzamosan a Tisza-tó fejlesztésért indított nemzeti program is startra kész: táj- és természetvédelmi, kulturális, turisztikai és gazdaságfejlesztési feladatokat tartalmaz. További célkitűzése a Tisza-tóért indított programnak a tájegység (régió) könnyebb elérhetősége, az infrastruktúra fejlesztése. Ennek egyik fontos állomása volt a tó körüli kerékpárút megépítése, melynek utolsó 9 km-es szakasza 2014-re lesz kész a 4 kerékpáros híddal, kilátótornyokkal és szervizhálózattal együtt. Távolabbi tervként szerepel a Tisza-tó és a Hortobágy közötti 30 km-es kerékpárút kiépítése is.

A régió játékos, és egyben szakavatott felfedezésében hatalmas szerepet játszik a tavaly megnyílt Tisza-tavi Ökocentrum, mely számos zöldprogramot, csónakos, gyalogos ökotúrát indított el, s mutatja be a tó élővilágát interaktív eszközökkel az egyre növekvő számú közönségnek.

Molnár Anita, Tisza-tavi RMI igazgatója.JPG

A képen: Molnár Anita, a Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr765065637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása