Újra esik a hó! Kirándulni jó!

2013. január 23. 13:04 - Tisza-tavi Móni

Élvezzük ki a szép havas tájat és túrázzunk együtt egy nagyot!

Téli túra - Ártéri SétaútA.jpg
A Szabics kikötő múlt szombati túráján nem mentünk igaz a jégre, de ennek ellenére remekül sikerült. A Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény után megkerestük a csak ilyenkor télen meglátogatható "Nyugalom  kútját". A gyékényes szélén pedig egy igazán vadregényes és kalandos útvonalat választva visszaértünk a Tiszavirág Ártéri Sétaútra, majd  a Szabics kikötőbe. Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak! Az általánosan ilyenkor látható madárfajokon túl Réti sast, Fekete harkályt, Barkós cinegéket is láttunk! Vaddisznó, róka és a távolban egy vidra is szem elé került.

A most hétvégén következő túrán, január 26-án, a jég már nagyobb szerepet kap! Egy nyáron rendkívül látványos Fattyúszerkő telepet látogathatunk meg. A téli ruhájába öltözve egészen különleges élményt nyújt a nádasok és gyékényesek összefüggő labirintusa. Szerencsések lehetünk, hogy betekintést nyerhetünk télen is ebbe az értékes vízi világba!

Fontos, hogy a téli túrára havas, jeges terepre alkalmas túralábbelit húzzatok! A túra végén természetesen, mint mindig, lehetőség lesz most is az út során szerzett élményeket egymással megosztani egy-egy pohár forró tea, vagy forralt bor mellett.
Jelentkezési lehetőség és további részletek itt!

Gyertek és kalandozzatok velünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr375038832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása