Minyonok és mézbiznisz Tiszaigaron

2015. augusztus 31. 14:36 - HelloHal

A 34-es úton haladva jutunk el Tiszaigarra, az út átszeli a települést. A folyószabályozás előtt a Tiszához közeli falu mára 10 km-re került Tiszafüredtől és kb 15 km-re a Tiszától, így nem folyópartjával, hanem egyre népszerűbb termékeivel hívja fel magára a figyelmet. De nem csak ezzel. 

A település „kapujában” szezonálisan üdvözlőbábúként is funkcionáló szalmabábukat állítanak. Volt már itt Angry Birds, John Deere traktor, Labirintus, azaz viccesen Igarintus, most pedig a minyonok. Az épített bálákból álló mesefigurákat egy időben adták át a mesefilm bemutatásával. Az autóval arra járók előszeretettel fotózkodnak a népszerű mesehősökkel.

minyonok.JPG

Tiszaigar viszont ennél is sokkal többet tett le az asztalra, mert közfoglalkoztatottak bevonásával 2011 óta méhészkedik Tiszaigar. Ebben teljesen egyedülállók az országban.

igari_termekek_vasara.JPG

"Nem túl nagy infrastruktúrát igénylő jószágot kellett keresni" – mesélte Szilágyi László polgármester, így esett a választás a méhre és a mézre, melynek sikere miatt már piacra is szükség volt, így később mézüzemet is vásárolt Tiszaigar. Mára már saját csomagolású és gyártású mézet árul a település, a méhészet melléktermékeként pedig csodálatos gyertyákat készítenek. Ezen kívül kerámiából utca névtáblák, hűtőmágnesek, szobrok, edények készülnek, valamint 18-20 féle házi szappan.

A településnek van egy webshopja és a mézüzemnél is van egy kis bolt, Tiszafüreden a Húszöles út 207. sz. alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr777748298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása