Októberben daruvonulás minden mennyiségben

2014. október 03. 09:53 - eM.Dé

Kétségtelenül az ősz egyik legnagyobb látványossága a Hortobágyon és környékén az Észak(ibb)-Európából dél felé költöző darvak vonulása. A szemet gyönyörködtető természeti jelenség megfigyelésére azonban a Tisza-tó is kiválóan alkalmas.

Októberben szinte minden hétvégén van valami "madaras" rendezvény, ezek közül több is kifejezetten a daruvonulásnak szentelve. A legklasszikusabbnak tekinthető program az itt van a szomszédban a Hortobágyi Nemzeti Park területén, minden hétvégén vezetett túrákkal várják az érdeklődőket a darvak nyomában. Azonban Poroszlón az Ökocentrumban is szerveznek tematikus programot a daruvonulásra, október 11-12-én.

Sőt, az elszántabbak számára kétnapos, kenutúrás madármegfigyelő programot is tudunk ajánlani - garantáltan jó társasággal és jó hangulatban. További jó hír, hogy ha kedvet kaptál a szállásfoglalással és az étkezéssel sem neked kell bajlódnod, ugyanis a szervezők ezt is biztosítják. A programról részletesen itt olvashatsz.

Ha pedig jobban szereted a szabadságot, természetesen úgymond a "saját szakálladra" is nekivághatsz a daruvonulás-megfigyeléshez (de szép szó), de jobb ha van melletted valaki, aki ismeri a terepet és a legjobb megfigyelőpontokat.

darulesen.JPG

Najó, ezek nem biztos hogy darvak, de a látvány valami hasonló :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr956755007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása