Ökoturizmusban jók vagyunk

2014. szeptember 29. 10:35 - eM.Dé

Múlt héten tartották az Év Ökoturisztikai létesítménye díjátadó ünnepségét, amelyen Tisza-tavi sikernek is örülhettünk: a Tisza-tavi Ökocentrum - aki esetleg még nem tudná, Poroszlón található - ugyanis harmadik helyezést söpört be a versenyen.

Most következne az hogy felsoroljuk, milyen sok szempontból jó hely az Ökocentrum, mert amúgy itt van Európa legnagyobb édesvízi akváriuma, meg hétszázötvenezerliter víz van benne, meg a Tisza-tó és a Tisza-völgy élővilága kétéltűkkel, rágcsálókkal, meg mindennel, de ezt most inkább hagyjuk.

Ebben az egészben ugyanis az is poén, hogy mindez nem valahol a pusztában található, hanem tényleg a tó partján - illetve hát a gáton túl, de roppant közel a parthoz. Így még egy fokkal jobban érezzük a természet közelségét, és egy fokkal "ökobb" az egész. Plusz hát van itt egy szabadidőpark is, ami megint nem rossz, sőt a kilátótoronyból olyan szögből láthatjuk a tavat, ahogyan sehonnan máshonnan.

fotó.JPGKilátás a toronyból - mondjuk itt pont esett..

Egyébiránt meg mindenki vegye nyakába az országot és keresse fel személyesen is a létesítményt, hadd ne én meséljem el az egészet. Példának okájáért október 4-én, szombaton GPS nap lesz az Ökocentrumban, ahol a GPS-ek, a természetjárás és az ökoturizmus kapcsolatáról hallhattok majd előadásokat, sőt kincskereső játék is lesz nem csak kicsiknek - elég jónak hangzik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr896740787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása