Tisza-tavi gasztro

2014. augusztus 10. 11:24 - Év Utazója

Eddig is sejtettük, hogy a Tisza-tó valódi mennyország azok számára, akik szeretik a halat. A héten azonban olyan vendéglőkben is jártunk, ahol nem csak a halfalók találhattak kedvükre való ételeket, hanem az ellentábor képviselői is.

DE... a tiszafüredi Hello Hal nem csak a környék legfrissebb halbüféje, de célközönségét tekintve de talán a legextrémebb is. Ugyanis pont azokat az embereket "keresi", akik nem rajonganak a halételek ízéért. Olyan specialitásokat kóstolhatnak meg a vendégek, melyek a szokványos halételektől eltérőek. Így azoknak is lehetősége nyílik megbarátkozni a hallal, akik esetleg nem szeretik az ízét.

6. hét Tisza-tó 173.jpg

Választhatunk az étlapról halkolbászt, vagy akár halból készült gyrost is. Persze, nem csak vízi állatokat lehet itt kóstolni. Jégkrémek és kávé is kapható. Érdemes leöblíteni a kiadós, de mégis könnyű fogásokat egy jóféle a házi szörppel.

Homlokegyenest más atmoszférát képvisel a Lilaakác Kisvendéglő Abádszalókon. A hely neve némiképp árulkodik a kerthelyiség terasza felett végig nyúló, hűsítő árnyékot adó 120 éves növényről. Egy igazi kockás terítős helyet képzeljetek el, aminek a falait régi plakátok díszítik! A több, mint 100 éves kocsmaépületből átalakított vendéglő a tradicionális magyar ételek mellett helyi specialitásokat is kínál. Többek között isteni harcsapaprikást! Családoknak is ajánlom, mivel játszótér is van az udvarán.

Hát ezért Lilaakác, a Lilaakác :)
Fotó: Szalay Márk, Facebook.com/Lilaakác-Kisvendéglő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr466589505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása