Tavaszköszöntő ökotúrák

2014. március 31. 08:00 - Tisza-tavi Móni

Itt a tavasz! Jaj de jó… Túrázni milyen jó!

Mindenki nagy örömére kezdetét vette a tavaszi évszak, mind csillagászati, mind meteorológia értelemben is; az idő egyre melegebbre fordul, nő a napsütéses órák száma és hosszabbodnak a nappalok, míg az éjszakák rövidülnek és rügyekbe borulnak a fák, elkezdett kizöldülni minden…!

Ilyenkor nemcsak a természet kap új erőre, és újul meg, hanem mi - emberek – is új energiákkal töltődünk fel, nő a vitalitásunk, életkedvünk. A legjobb ilyenkor minél több időt a szabadban tölteni; sütkérezni, arcunkat napoztatni (Szerintem az egyik legszuperebb érzés, az első meleg napsugarakat érezni az arcunkon és magunkba szívni!), és kirándulni nagyokat az éledő – kizöldülő, rügyező és virágba boruló természetben.

Tiszavirág Ártéri Sétaút (2).jpgEzen a hétvégén, április 5-én Tavaszköszöntő ökotúrára invitálunk Tiszafüred – Örvényre, a Tiszavirág Ártéri Sétaútra, ahol virágmező és madárdal fogad bennünket. Előadást hallhatunk az ártéri erdőről, annak növény és madárvilágáról, majd egy szép sétát tehetünk a tavaszi ruhájába öltözött tanösvényen.

És lássuk milyen ökotúrákat, élményeket kínál még áprilisban a Szabics Kikötő és Szabadidőpart:

tőzike.jpgÁprilis 12-én, a Tavaszi tőzike túra során elénk tárulhat az ártéri puhafa-ligeterdő gyönyörű tőzikékkel pompázó aljnövényzete, mely lelket gyönyörködtető látvány! Éld át Te is a tavaszi virágpompa egyedi hangulatát! A tanösvény látogatáson túl csónakkirándulásra is lesz lehetőség, hogy a Tisza-tavi vízi világgal is testközelből is megismerkedhessünk.

 

Szabics kikötő nyuszi simogatás.JPG

Április 20-21-én a Tiszavirág Ártéri Sétaútra is megérkezik a húsvéti nyuszi, sok- sok csoki tojást potyogtatva. Húsvét vasárnap és húsvét hétfőn a gyerekeknek kalandos "nyuszi tojás" keresésben lehet részük a tavaszi erdőben térkép segítségével. Kicsikre és nagyokra egyaránt édes meglepetések és felejthetetlen élmények várnak húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben. A kikötőben pedig kézműves foglalkozás keretében húsvéti díszkészítés teszi még izgalmasabbá a délelőttöket.

fűzfasíp készítés.jpgÁprilis 26-án pedig a Fűzfasíp készítő túra alkalmával, a Föld Napját (április 22.) is ünnepelve; a tavaszi madárdalos erdő füttykoncertjéhez mi is hozzájárulunk…! Bicskánk közreműködésével megszólaltatjuk a fűzfavesszőt, majd a Tiszavirág ártéri Sétaúton; e szép természeti környezetben és friss levegőn tett sétán új ötletekkel próbáljuk szebbé tenni a Világot…! A program záró-részeként "Zöld Föld"környezetvédelmi témájú feladatlapot tölthetünk ki. Öko-lábnyom számítás és még sok "Zöld" érdekesség várja a résztvevőket.

A túrákról és jelentkezés lehetőségeiről bővebben: www.szabicskikoto.hu honlapon olvashatsz.

Természetesen a tavaszi ökotúrák májusban is folytatódnak majd, amikor is a Tiszavirág Ártéri Sétaúton tehető speciális túrák (Májusköszöntő csónaktúrák, Túra a madarak és fák birodalmában, Fattyúszerkő túra, Európai Nemzeti Parkok Napja és Gyereknapi túra) mellett A Tisza-tavi Ökocentrum is izgalmas programokkal vár majd: Madarak és fák napja, Csónakos hétvége – kedvezményes GPS-es csónaktúrákkal és a Tisza-tó extrém felfedezését garantáló kétéltűs kalandtúrákkal…!

Kövesd hát a blog bejegyzéseket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr875881457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása