Március 22. - A VÍZ VILÁGNAPJA

2014. március 21. 12:02 - Tisza-tavi Móni

Tudtad-e, hogy több mint 20 éve; 1992 óta ünnepelik a Víz Világnapját világszerte, felhívva a figyelmet a víz kiemelten fontos szerepére életünkben.

Ha teheted, bárhol is vagy az országban, válassz egy vizes vagy fürdős programot most szombatra az országos kínálatból! Természetesen a Tisza-tavi régióban is rendeznek vízzel kapcsolatos programokat eme jeles napon; íme a választék:

Tisza-tavi Ökocentrum_csökkentett méretben.jpgVíz Világnapja a Tisza-tavi Ökocentrumban
A víz világnapja" alkalmából a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum minden vendége belépőjegye mellé a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe szóló, 15 % kedvezményt biztosító kupont kap ajándékba.
Feltárulnak az élet alapjának titkai! Betekintést nyerhetünk az apró vízi lények világába mikroszkópok segítségével, elsajátítva a mikroszkóp kezelését is. Tanulmányozhatjuk vizünk minőségét és csónakos kirándulást is tehetünk - betekintést nyerve a Tisza-tó rejtelmeibe!
Ezen a napon - meghatározott időpontokban - tavaszköszöntő csónaktúrák és kétéltű kalandtúrák indulnak a Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéből, melyeken a részvétel ingyenes!
Bővebb információ itt.

 Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény.jpg„Túrázzunk a vízért"
A Tiszafüred-Örvényen a Szabics kikötő és szabadidőpart március 22-i túrája minden korosztály számára izgalmas kalandokat ígér. A szervezők családi gyalogtúrára várják az érdeklődőket a Víz Világnapja alakalmából, mely során a vízről szerzett tudásunkat gyarapíthatják. Egy múlt századi (Tisza-tó kialakítása előtti) különös kutat is felkereshetünk a túra során. Bővebb információ itt.

 


Berekfürdő.jpgVíz Világnapja a Berekfürdői Termál-és Strandfürdőben
Magyarország legrégebben működő, híres gyógyvizű fürdői közé tartozik a Berekfürdői Termál-és Strandfürdő. A vízünnep alkalmából 50%-os kedvezménnyel látogatható a fürdő, vagyis egy belépővel ketten mehetnek be, és élvezhetik a fürdő gyógyvízének jótékony hatásait. Berekfürdő a Tisza-tótól délre található, alig 30 kilométerre fekszik. Bővebb információ itt.

Akácligeti fürdő.jpgVíz Világnapja az Akácligeti Fürdőben
A karcagi fürdőbe március 22-én minden látogató egységesen 200 Ft-ért léphet be. Speciális időpontokban lehetőség lesz ingyenesen kipróbálni a masszázst, a szaunákat, a vízi gyógytornát, és vízi gimnasztikát. Ezek mellett lehetőség lesz betekinteni a gyógyászati projektekbe is. Bővebb információ itt.

 


Ünnepeljük együtt a Víz Világnapját!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr855872295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása