Abádszalókon ismét Tiszator Böllérfesztivál!

2014. március 03. 13:52 - Tisza-tavi Móni

Böllérverseny (2).JPGAki részt vesz március 8-án (szombaton) a VIII. Tiszator Böllérfesztiválon örökre megjegyzi, Abádszalókra nem csak a nyári idegenforgalmi szezonban érdemes ellátogatni!
A rendezvényen felelevenítik, megőrzik és tovább adják az évszázados hagyományokat, miközben szakértői zsűri bírálja el azt, hogy ki készíti a legjobb májas hurkát, vagy ki főzi a legfinomabb orjalevest!

Eldől a vita, hogy ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte aznap reggel a legfinomabb pogácsát!

A verseny a malacfogással kezdődik és a hízóvágás minden mozzanata nyomon kísérhető, a kóstoló jegyekkel pedig az érdeklődők is részesei lehetnek a finom falatoknak.
A Böllérversenyen a jó hangulatról Szőke András (színész) gondoskodik.
A nap folyamán a színpadi produkciók, kóstolók és pálinka bemutatók mellett népi kézműves termékek, fazekasok, bőrösök, mézeskalácsosok kirakodó vására is várja a látogatókat.  

A csapatok nevezése Magyarországról és a határon túlról is történik. Pálinka- és pogácsaverseny, valamint különböző hagyományőrző csoportok színesítik a rendezvényt.

További információ és a részletes program megtalálható az weboldalakon: www.bollerverseny.com, www.tiszator.com

Böllérverseny (1).JPG

Gyere el Te is és egyél-igyál, jól mulassál!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr675841291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása