Iskola-kezdő ökotúra és Citroen találkozó a Tisza-tónál

2013. szeptember 05. 12:38 - Tisza-tavi Móni

Ártéri SétaútA.JPGTiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény, Tiszafüred-Örvény

Itt van már a szeptember, elkezdődött az iskola, vége a nyárnak…De azért ne szomorkodjunk, mert a napokban gyönyörű kora őszi időjárásban és sok napsütésben lehet részünk és a hétvégére is nagyon kellemes időt jósolnak. Ajánlom hát mindenkinek, hogy húzza fel a kényelmes túracipőt és induljon a szabadba vagy keressen fel egy kedvére való kültéri rendezvényt.

Ehhez tudunk egy kis ötletet adni, illetve ha nincs még hétvégi program tipped, figyelmedbe ajánljuk az alábbi Tisza-tavi programokat:

Szeptember 7-én, a tiszafüred-örvényi Szabics Kikötő szervezésében Iskola-kezdő ökotúra keretében egy gyalogos természetjáró túrán vehetünk részt a Tiszavirág Ártéri Sétaúton.  Az ökotúra az Általános Iskolák tananyagára építve speciális túravezetéssel valósul meg. Így kicsit kapcsolódik már a tanévkezdéshez, sok-sok hasznos információt átadva a gyermekeknek, megismertetve őket a Tiszavirág Ártéri Sétaút varázslatos élővilágával, de ugyanakkor a felnőtteknek is igazi feltöltődést, kikapcsolódást nyújtva és rávilágítva, hogy ha egész héten is az iskolákban és a munkahelyeinken vagyunk, kiemelten fontos, hogy a hétvégéken, amennyire csak tehetjük, legyen együtt a család és töltsük el a közös időt kint a természetben!
A túrát gyerekes családoknak ajánljuk elsődlegesen! Gyerekeknek a részvétel ingyenes!
További információ: www.szabicskikoto.hu

Citroen rajongók figyelem!
Szintén ezen a hétvégén kerül megrendezésre a 8. Tisza-tavi Citroen találkozó Poroszlón (szeptember 7- 8.). A szombati nap érdekes programokat kínál; látványos citroenes felvonulás Poroszló utcáin, játékok, vetélkedők, tájékozódási és ügyességi versenyek. Este pedig igazi Retro-Party: táncmulatság a múlt slágereivel. A rendezvényhez kapcsolódóan kedvezményesen a poroszlói Nyárfa kempingben lehet szállást foglalni. Vasárnapra szabad programként ajánlott – kedvező időjárás esetén – a poroszlói strand, a Tisza-tavi Ökocentrum meglátogatása és kellemes csónaktúrák vagy kishajós túrák a Tisza-tavon – kinek-kinek kedve szerint.
További információ: www.tiszataviokocentrum.hu weboldal bejelentkező oldalán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr715496250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása