Fürdőzés, kalandozás Tiszaújvárosban

2013. augusztus 28. 08:19 - Tisza-tavi Móni

Tiszaújváros TermálfürdőA_1.jpg

Minden strandkedvelő figyelmébe ajánlom, hogy a Tiszaújvárosi Strand- és Élményfürdő 2013. szeptember 8-ig meghosszabbította nyitva tartását. Reggel 9 órától este fél 8-ig várja a fürdő a napozás és fürdőzés szerelmeseit, akik még szeretnék kiélvezni az utolsó napsugarakat. A Gyógy- és a Strandfürdő összes szolgáltatása használható 2013. szeptember 8-ig.
A Strand- és Élményfürdő közel 7 hektáros területen terül el; 6 élményelemekben bővelkedő medencével (Vár-, Kaland-, Hullám-, Úszó-, Csúszda- és az új kültéri gyógyvizes medence), napozásra alkalmas zöldterülettel, sportpályákkal és játszótérrel biztosítja az egész család kellemes kikapcsolódását.

20013. szeptember 8-22. között a Gyógyfürdő medencéi mellett a Kalandmedence továbbra is nyitva tart.

És hogy miért is érdemes Tiszaújvárosba eljönnöd?
Tiszaújváros - „Dél-Borsod ékszere”; Magyarország észak-keleti részén fekvő dinamikusan fejlődő nyugodt városában minden adott az idelátogatók kikapcsolódásához: virágos, csendes parkok, rendezvények alkalmával nyüzsgő terek, kényelmet nyújtó szálláshelyek, változatos ízvilágot felvonultató éttermek.

Tiszaújváros azon települések közé tartozik, amely kiemelt módon kezeli, támogatja a kultúrát és a sportot. A pezsgő kulturális és sportélet, a kultúra és a sport művelése kedvezően befolyásolja az emberek közérzetét, javítja életminőségüket.

Tiszaújváros turisztikailag legkedveltebb létesítménye a Gyógy –és Strandfürdő. A minősített gyógyvizű Gyógyfürdő 3 különböző hőfokú fedett és egy kültéri medencéjében a termálvíz elsősorban ízületi, idült nőgyógyászati és urológiai betegségek kezelésében hatékony, de stresszoldó hatása révén bárkit kellemesen ellazít. A kikapcsolódást gyógyászati kezelések, többféle szauna, szolárium, masszázs és pedikűr teszi teljessé. A szolgáltatások mozgássérültek számára is elérhetőek.

A Termálfürdő területén fekvő Hotel Termál 2 ágyas szobái és 2x2 ágyas családi szobái, 50 fő részére nyújtanak szállás-, pihenési és étkezési lehetőséget.
A közel 500 férőhelyes, Termál Kempingben** sátor és lakókocsihelyek, valamint téglaépítésű apartmanok, közös mosdóhelység, sportpályák, étkezőhelyiség, játszótér áll a vendégek rendelkezésére.

Tiszaújváros aktív sportélete egy új, 1998-ban átadott európai színvonalú Sportcentrummal gazdagodott. Magyarország egyik legmodernebb sportkomplexuma több, mint húszféle sportágnak ad helyet, valamint rangos nemzetközi és hazai sportesemények lebonyolítását végzi, helyszínéül szolgál. Tiszaújváros sportolói a ’90-es években is rangot, elismerést szereztek és szép eredményeket értek el. Ismert sportolóink közé sorolhatjuk Sebetyén Júliát és Szona Kornéliát.

Tiszaújváros lakói kortól és nemtől függetlenül nem csak a neves sportolóknak szurkolnak, hanem aktívan művelik is a különböző sportágakat. A Sportcentrumon kívül használhatják a Tiszaújvárosi Fitness Sport Club kínálta lehetőségeket, valamint az Angyal Sport Klub legkorszerűbb bowling és fallabda pályáit. A turisták sportja, a túrázás is népszerű, akár a gyalogos, biciklis vagy vízitúra formájában. A fiatalok körében kedvelt a kalandtúra vagy az éjszakai túrák. Ezeket mind-mind érdemes kipróbálni!

A város sportéletének elismeréseként 1995-ben Tiszaújváros elnyerte a „Nemzeti Sportváros” címet.

A város büszkesége a már hosszú múltra visszatekintő Triatlon Világkupa versenysorozat tiszaújvárosi futama, és az ehhez kapcsolódó Triatlon Nagyhét, mely az idén 15. alkalommal került megrendezésre.

A Tisza közelsége lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra a vízi sportok, a horgászat kedvelőinek, a folyó menti árterek vadállománya pedig a vadászturizmusnak kedvez.

Tiszaújváros kulturális élete kiváló hagyományokkal rendelkezik, számos rendezvény nyújt szórakozási lehetőséget: Tavaszi Fesztivál, Városnapok, Buliszombatok, szabadtéri rendezvények, Színház Határok Nélkül.

Tiszaújváros és vendégszerető lakossága mindenkit szeretettel várnak. www.tiszaujvaros.hu


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr35481510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása