Növénygyérítés a Tisza-tavon!

2013. július 04. 09:45 - HelloHal

Hínárkaszáló gépek dogoznak a Tisza-tavon. Az érdekes vízi munkagépekkel sokan találkozhatnak a tározónál járva ezekben a napokban.

hinár1 (540 x 360).jpg
A vízi növényzet szabályozásával a sulyom által sűrűn borított területek újra horgászhatóvá tétele, valamint a halak élőhelyének bővítése a célunk - írja a www.sporthorgasz.eu.

Kísérleti jellegű hínárkaszálást egyelőre a Szőlősi-kubik, a Kőhíd-lapos és az Apota vizein végeztetünk a KÖTIVIZIG-gel, de kedvező tapasztalatok esetén más területeken is folytatódnak majd a szabályozó munkák. Felhívjuk horgászaink figyelmét arra, hogy az érintett területeken néhány nap szükséges a lekaszált növény lesüllyedéséhez. Reményeink szerint ezután még több horgászhellyel bővül az egyébként is színes Tisza-tavi paletta.

hinár2 (540 x 360).jpg

A szükséges engedélyeket a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől kaptuk meg, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai pedig a szakmai felügyeletet biztosítják a munkálatok alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr305388928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása