HÚSVÉT a Szabics Kikötőben!

2013. március 26. 15:32 - HelloHal

A meteorológiai előrejelzések szerint a hosszú hétvégére már sokkal barátságosabb idő lesz, a hőmérő higanyszála is talán 10 fok fölé kúszik, hóban azért mégsem illik húsvéti tojást keresgélni :)

A Szabics Kikötő és Szabadidőpart a Tiszavirág Ártéri Sétaúton Húsvéti Nyuszitúrát szervez gyermekeknek és örök fiataloknak!

nyuszi1 (540 x 404).jpg

Március 30 - 31 - Április 01. Tojások az erdőben - Húsvéti Nyuszitúra
Kalandos csokitojás keresés a tavaszi ártéri erdőben minden nap 10 órától térkép segítségével kicsiknek és nagyoknak egyaránt édes meglepetésekkel és felejthetetlen élményekkel húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben. 

tojás3 (540 x 404).jpg

A húsvéti öntözés eredete még nem egészen tisztázott, többféle magyarázat is fellelhető. Mindenesetre keresztény hagyományok is szövődnek bele, hiszen hajdan a vízbemerítéssel, leöntéssel történő keresztelés húsvét táján volt. Amikor az egyház már az esztendő bármelyik napján keresztelt, az ősi gyakorlatot a nép tartotta fönn, alkalmazván a maga sajátos szemlélete és igényei szerint.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr185173695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása