Vizek Világnapja a Tisza-tavi Ökocentrumban

2013. március 19. 12:23 - Tisza-tavi Móni

akváriumA.jpg

A március 21-24. közötti tematikus hétvége a víz világnapjához kapcsolódóan kerül megrendezésre a Tisza-tavi Ökocentrumban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 
Ízelítő a programkínálatból:
 
Március 21. (csütörtök)
11:30 Pingvinkirály 3D c. film vetítése,
14:00 író-olvasó találkozó Telegdi Ágnessel, a Vizek Világa című könyv szerzőjével
 
dedikálás (1)B.jpgMegjelent ugyanis az a könyv – Vizek Világa címmel - melyet már egy régebbi blog bejegyzésben beharangoztunk. A könyv szerzője Telegdi Ágnes, aki a budapesti Utazás kiállítás szombati napján személyesen is megjelent a Tisza-tavi standon és az Ökocentrum információs pultjánál dedikálta új könyvét.

Március 22. – 24. (péntek – vasárnap)
11:00 Rendhagyó biológia foglalkozás a Tisza-tó vízi világáról
12:30 Pingvinkirály 3D c. természetfilm
14:00 Rendhagyó biológia foglalkozás a Tisza-tó vízi világáról
 
A pingvinkirály 3D - David Attenborough új filmje egy királypingvin csodálatos kalandjairól – 3D-ben, Poroszlón, röviddel az országos premier után!
A 78 perces, természetfilm Rexről, a fiatal királypingvinről szól.  A nézők a filmben az ő "kalauzolásában" ismerhetik meg hazáját, az Antarktiszhoz közeli Dél-Georgia szigetét, a "pingvinvárost, rokonait, valamint más itt élő állatok hétköznapjait. "Rex kalandozása során nem csak barátra talál, de a felnőtté válás nehézségeivel is megküzd" - olvasható a film ismertetőjében, amely kiemeli az operatőri munka bravúrjait, például az egyedülálló víz alatti 3D-s felvételeket, amelyek révén "a néző közvetlenebbül és élethűen ismerkedhet meg a fantasztikus élővilággal".
 
A tematikus nap programját előzetes egyeztetés alapján szervezi meg az Ökocentrum - iskolás és óvodás csoportok részére.

Vidra látványetetés Európa legnagyobb édesvizű akváriumában.
Ovisoknak és alsó tagozatosoknak: “Elvarázsolt vízi világ” játszószoba
 
A kedvezményes belépő ára 800 Ft, ami magában foglalja a fenti programokat.
 
Nyereményjáték: Legyen a Te osztályod a király és nyerjétek meg a kétnapos osztálykirándulást Bécsbe! Részletek itt! 

Jelentkezés: pipoly.adrienn@ttoc.hu e-mail címen
(több csoport esetén a meghirdetett időpontoktól eltérő program is összeállítható)

Kicsit és nagyot egyaránt vár az Ökocentrum ezen a hétvégén!

A hétvégi Tisza-tavi programkínálatból természetesen nem marad el a Szabics kikötő aktuális természetjáró túrája sem, melynek kapcsán ezen a szombaton (március 23-án), szintén a víz világnapjához kacsolódóan; „Túrázzunk a vízért!” címmel és tematikában családi gyalogtúrán vehetünk részt!
...de erről bővebben a következő blog bejegyzésben!...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr135145189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása