Rubik kockával főző-világversenyen indulni: erre készül az Onyx séfje, Széll Tamás Lyonban, a Bocuse d'Or-on, ahol a döntőbe jutott 24 nemzetközi világklasszis szakácscsapat egyikeként hazánkat képviseli.
Először is szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy a holnapi Torkos Csütörtök akciót megragadva, tovább ismerkedjen a magyar konyha remekeivel, hiszen ezen a napon 50 %-os kedvezmény mellett lehetőségünk adódik egy új (a kampányhoz csatlakozott) étterem - és új ízek felfedezésére!
Méltán lehetünk büszkék a magyar gasztronómiára, melyet az a különleges hír is alátámaszt, hogy a kedden, a franciaországi Lyon-ban indult Bocus d'Or versenynek a történelem során idén először magyar főszereplője is van! A világ legjelentősebb szakácsviadalán, ahol 24 nemzet legjobbjai küzdenek meg egymással, Széll Tamás, az Onyx étterem séfje ma mutathatja meg a magyar konyha különlegességeit a döntőbe jutott 24 világklasszis szakácscsapat egyikeként!
„többen ahhoz hasonlították, mintha a magyar futball válogatott világbajnoki döntőbe jutott volna azzal a kitétellel, hogy most optimistábbak lehetünk" – írja a Vendéglátó Magazin az ismert közösségi portálon. Széll Tamás és rangos hazai partnerei - a Bocuse D'or Akadémia, a Miniszterelnökség, a Magyar Turizmus Zrt., az Onyx étterem, a Hungexpo Zrt. és a METRO Kereskedelmi Kft. - közös sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy a dicsőségen kívül hihetetlen turisztikai jelentőséggel bír a magyar gasztronómia bemutatkozása a legjelentősebb szakmai versenyen, illetve szó volt arról is, hogyan kerül a Rubik kocka az asztalra.
A versennyel és Széll Tamás felkészülésével kapcsolatos részletekről ITT olvashattok!
Figyelmetekbe ajánlom továbbá azt a web tv linket, ahol élőben követhető a verseny: ITT
A főzővébével egy időben zajlik a SIRHA gasztronómiai szakkiállítás, ahol a Magyar Turizmus Zrt is képviselteti magát, standján a magyar gasztronómiát és borokat, illetve pálinkákat népszerűsítve.
Szurkoljunk együtt Széll Tamásnak!