Döntőbe jutott a magyar gasztronómia

2013. január 30. 11:12 - Tisza-tavi Móni

Rubik kockával főző-világversenyen indulni: erre készül az Onyx séfje, Széll Tamás Lyonban, a Bocuse d'Or-on, ahol a döntőbe jutott 24 nemzetközi világklasszis szakácscsapat egyikeként hazánkat képviseli.

bocus_csapat.jpgElőször is szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy a holnapi Torkos Csütörtök akciót megragadva, tovább ismerkedjen a magyar konyha remekeivel, hiszen ezen a napon 50 %-os kedvezmény mellett lehetőségünk adódik egy új (a kampányhoz csatlakozott) étterem - és új ízek felfedezésére!

Méltán lehetünk büszkék a magyar gasztronómiára, melyet az a különleges hír is alátámaszt, hogy a kedden, a franciaországi Lyon-ban indult Bocus d'Or versenynek a történelem során idén először magyar főszereplője is van! A világ legjelentősebb szakácsviadalán, ahol 24 nemzet legjobbjai küzdenek meg egymással, Széll Tamás, az Onyx étterem séfje ma mutathatja meg a magyar konyha különlegességeit a döntőbe jutott 24 világklasszis szakácscsapat egyikeként!

„többen ahhoz hasonlították, mintha a magyar futball válogatott világbajnoki döntőbe jutott volna azzal a kitétellel, hogy most optimistábbak lehetünk" – írja a Vendéglátó Magazin az ismert közösségi portálon. Széll Tamás és rangos hazai partnerei - a Bocuse D'or Akadémia, a Miniszterelnökség, a Magyar Turizmus Zrt., az Onyx étterem, a Hungexpo Zrt. és a METRO Kereskedelmi Kft.  - közös sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy a dicsőségen kívül hihetetlen turisztikai jelentőséggel bír a magyar gasztronómia bemutatkozása a legjelentősebb szakmai versenyen, illetve szó volt arról is, hogyan kerül a Rubik kocka az asztalra.

A versennyel és Széll Tamás felkészülésével kapcsolatos részletekről ITT olvashattok!

Figyelmetekbe ajánlom továbbá azt a web tv linket, ahol élőben követhető a verseny: ITT

A főzővébével egy időben zajlik a SIRHA gasztronómiai szakkiállítás, ahol a Magyar Turizmus Zrt is képviselteti magát, standján a magyar gasztronómiát és borokat, illetve pálinkákat népszerűsítve.

Szurkoljunk együtt Széll Tamásnak!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr765052785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása