Itt a hó! Havas tájban kirándulni jó!

2013. január 10. 10:57 - Tisza-tavi Móni

téli túra (Ártéri Sétaút).jpg

Szerencsére megérkezett a hó, mely kapcsán egy újabb téli túrára invitállak Titeleket az újév kezdetén, a Tiszaörvényi Szabics kikötőből indulva!

Most szombaton (január 12-én) különleges természetjárást tehetünk az aktuális időjárási és jégviszonyoknak megfelelően az ártéri erdőben és a nádasban, kellő jégvastagság esetén pedig a befagyott Tisza-tó jegén. A kalandokban bővelkedő túrán részévé válunk a téli természet varázslatos világának. Madarakat etetünk, felkeressük a Tisza-tó nyáron szem elől rejtett és meglátogathatatlan zugait.  A Tiszavirág Ártéri Sétaúton és Tanösvényen végigsétálunk majd dzsungelszerű erdei ösvényen, sáson, gyékényen vadregényes útvonalon jutunk ki a egy holt ághoz, amin az elárasztás előtti erdő facsonkjai konzerválódtak és nyújtanak fantasztikus fotótémákat. A hideg ellen forró teával és forralt borral melegedhetünk a túra előtt és után a kikötőben. Bővebb információt a túráról, jelentkezésről itt olvashattok!

Ne habozzatok! Túrázzatok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr45009731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása