A MENYHAL a 2013-as év hala!

2013. január 09. 16:18 - Tisza-tavi Móni

lota_lota (menyhal).jpgA fotót készítette: Harka Ákos, a Magyar Haltani Társaság elnöke

Szilveszter éjjelén zárult le az „Év hala – 2013” címért folyó verseny, amelyet 2012 őszén hirdetett meg honlapján a Magyar Haltani Társaság. A halbarátok által leadott szavazatoknak megfelelően a győztes a menyhal lett, amely a szavazatok több mint a felét megszerezte, messze megelőzve a második helyezett leánykoncért és a harmadik kurta baingot.

Örömteli dolog, hogy a menyhal - eme őshonos faj- az utóbbi években gyakoribbá vált vizeinkben, így a Tisza-tóban is! Ennek megfelelően a jövőben komolyabb célpontja is lehet a téli horgászatnak. Ízletes, szálkamentes húsa igazi különlegesség.

Amennyiben többet meg szeretnél tudni az „év hala” versenyről, a "győztesről" vagy a „trónról letaszított versenyzőkről”, akiknek a nevével talán most találkoztál először, akkor keresd fel a Magyar Haltani Társaság és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapjait!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr815008424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása