Itt a 2015-ös horgászrend

2014. november 24. 11:32 - eM.Dé

Elfogadták s publikálták a 2015-ös Tisza-tavi horgászrendet, amely túl sok változást ugyan nem tartalmaz az előző évhez képest, de a legfontosabbakat összefoglaltuk.

  • Változott az egyes horgászjegy-típusokhoz tartozó, darabszám-korlátozással védett halakból kifogható mennyiség, minden jegytípus esetén.
  • A süllő, csuka és a harcsa horgászata az engedélyezett mennyiség kifogása után is folytatható, azonban az ez után fogott példányokat kötelező visszaengedni.
  • Változott a süllő és a kősüllő legkisebb kifogható mérete: előbbi 40 cm, utóbbi 30 cm lett.
  • Január, február, március és december mellett jövőre már novemberben is tilos a harcsa fogása.
  • A következőt egészben közöljük, hogy az értelmezhetősége ne sérüljön:

13. A Kis-Tiszán az Eger-patak torkolatától a Laskó-patak torkolatáig, valamint a 33. számú főút hídja (Eger-patak hídja), az Eger-patak, a Kis-Tisza és a poroszlói gát határolta területen lévő munkagödrökön január 1. és február 28., valamint november 1. és december 31. között ragadozó halra horgászni csak természetes csalival engedélyezett, a pergetés tilos.

  • A Dühös-lapos területén január 1. - február 28. között, valamint november 1. - december 31. között tilos a horgászat.
  • Január, február és december hónapokban a horgászat mostantól nem időponthoz kötött, hanem a mindenkori napkeltétől napnyugtáig engedélyezett.
  • Fontos változás, hogy a felügyelet nélkül hagyott horgászeszközök tulajdonosától a területi horgászjegy azonnali hatállyal bevonásra kerül.

Jó hír viszont mindenki számára, hogy 2015-ben a horgászjegyek árai pontosan 0, azaz nulla forinttal emelkednek!

A teljes 2015-ös horgászrendet a Tisza-tavi Sporthorgász oldalán olvashatjátok.

Tisza_to_horgaszat_telen.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr786928293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása