Különleges Természetjáró túrák a Tiszavirág Ártéri Sétaúton

2014. január 23. 09:03 - Tisza-tavi Móni

Tiszavirág Ártéri Sétaút_télen.jpg

Reméljük Te is ellátogattál már Tiszafüred-Örvényre, a Szabics kikötőbe és részt vettél már egy speciális túrán – felejthetetlen élményekkel gazdagodva?! Ha még nem, akkor idén feltétlenül vezesd fel a túra naptáradba, de visszatérőként is biztosan új élményekben lehet részed, mert 2014-ben is az év minden szombatján szervezett túrákkal várja a kalandorokat, természet szerelmeseit a Szabics Kikötő és Szabadidőpart!

Kis kedvcsinálóként, előzetesként a január végi-februári túraajánlatról:
Január 25-én, most szombaton hangulatos természetjárást tehetünk az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően az ártéri erőben, gyékényesben és a nádasban. A kalandokban bővelkedő túrán részévé válhatunk a téli természet varázslatos világának. Madarakat etetünk, felkeressük az Ártéri Sétaút nyáron szem elől rejtett múlt századi (Tisza-tó kialakítása előtti) különös kútját, a hideg ellen pedig forró teával és forralt borral melegedhetünk a túra után.

Február 1-én, a Tisza Élővilágának emléknapja és a Vizes Élőhelyek világnapja alkalmából tehetünk egy speciális gyalogtúrát a Tiszavirág Ártéri Sétaúton, mely során lehetőség nyílik madárfotózásra és madármegfigyelésre is - álcázott madár-lesekből.

kilátótorony_Tiszavirág Ártéri Sétaút.jpg

Ha valóban megérkezik még az igazi tél és netán még a Tisza-tó is befagy, Február 8-án igazi kalandtúrára; jégtúrára invitálunk! A jégen való séta mellett, azért is különleges, mert ilyenkor olyan részei is felfedezhetők eme varázslatos vízi világnak, melyek nyáron megközelíthetetlenek. Ezáltal igazi csoda tárul a Tisza-tavat nyáron is jól ismerők szeme elé. Amennyiben nem lesz szerencsénk jégtúrához, úgy egy különleges gyalogtúrát tehetünk ezen a napon a dzsungel-szerű ártéri erdőben, nádasban, gyékényesben – forró tea, forralt bor és pogácsa kíséretében.

Szerelmesek figyelem! Február 15-én, Valentin nap alkalmából egy különleges természetjáró sétát ajánlunk a "Szerelmesek szigetének" méltán nevezett Tiszavirág Ártéri Sétaúton. Egy itteni monda szerint ugyanis aki ezen a túrán (Valentin nap apropóján) a párjával közösen átkel a tanösvény hídjain, hosszú, s boldog párkapcsolatra számíthat!

Február utolsó szombatján pedig egy „Cinege-túra” résztvevője lehetsz, mely során téli madáretetéssel kapcsolatos előadás után irány a  madármegfigyelés és fotózás! És miért pont cinege túra? Mert mindenki ismeri a cinegét, és mert a téli etetők leggyakoribb vendége. Mert kedves, hasznos, és védett madarunk. Mosolyt csal az arcunkra és február végén jobb nevet nem is lehet kitalálni egy ártéri erdei túrának…

További információ: www.szabicskikoto.hu

Gyere hát, csatlakozz Te is és légy részese a kalandoknak!


Valentin nappal kapcsolatosan hamarosan további különleges Tisza-tavi programokról, és kedvezményes csomagajánlatokról olvashatsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr525777808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása