Több mázsa ponttyal bővült a Tisza-tó állománya!

2013. július 19. 09:14 - HelloHal

Az elmúlt bő egy héten két alkalommal is - horgászati szempontból - fogható méretű három nyaras pikkelyes pontyokat telepített a víz hasznosítója a Tisza-tóba. A haltelepítésnek nemcsak azért örülnek a horgászok, mert nagyobb eséllyel vethetik be csalijaikat, hanem mert az ún. ős-, régebbi állományt is megmozgatják az új jövevények. Kimozdítják helyükről, mozgásra, táplálkozásra késztetik őket, így a nagyobb, öregebb pontyok is horogra akadhatnak. 

pontytelepítés (540 x 360).jpg

Na, de nézzük a tényeket, hol, mikor és mennyi pontyot helyezett ki a Tisza-tavi Sporthorgász N. K. Kft.

Július 10-én fogható méretű pikkelyes pontyokkal folytatódott a Tisza-tó halasítása. A délelőtti órákban Hortobágyon került sor a halak átvételére. Összesen mintegy 1670 kg erős, egészséges pikkelyest tudtak a telepítők rendelkezésére bocsájtani.

3nyaras_ponty (540 x 361).jpg

Ezt a mennyiséget a Füredi-Holt-Tiszához szállították, majd a szabad strand szomszédságában rengeteg kíváncsiskodó tekintet kereszttüzében kerültek új lakóhelyükre. A fürdőző gyerekeknek nagy élményt jelentett egy-egy szép potykát a vízbe juttatni. A telepítésről sok-sok fotó készült, melyek megtekinthetők itt!

A héten tovább folytatódtak a Tisza-tavi telepítések. Július 16-án és 17-én összesen több mint 73 mázsa pikkelyes pontyot helyeztünk ki a tározó több pontján. Ezúttal Poroszló, Tiszavalk, Abádszalók és Tiszafüred térségében zajlott a halasítás.

A szokásosnál is többen kísérték figyelemmel ahogyan új lakóhelyükre kerültek a válogatott, fogható méretű, egészséges halak. Poroszlón a horgásztábor lakói segítettek vízbe egy-egy darabosabb példányt, míg Tiszafüreden a lelkes strandolók "vettek rész" a telepítésben. Az itt készült fotók ide kattintva böngészhetők.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr45414498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása