Múzeumok Éjszakája 2013

2013. június 22. 08:00 - Tisza-tavi Móni

Ma van a napja a Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos eseménynek, melyet Budapesten már a tizenegyedik, vidéken a kilencedik alkalommal rendeznek meg. Az előzetes regisztráció szerint a fővárosban 106, vidéken 187 intézmény veszt részt benne, összesen 350 helyszínen. Óriási a választék programokból. Ezúttal falumúzeumok, tájházak és klubkönyvtárak is csatlakoznak a kezdeményezéshez. 2013-ban fontos évfordulókról emlékeznek meg több helyszínen, például Weöres Sándor születésének 100., Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulójáról.

Az esemény együttműködő partnereként a Magyar Turizmus Zrt. is felhívja a figyelmet az idei Múzeumok Éjszakájára a http://itthon.hu/muzeumok-ejszakaja-2013 oldalon. A honlapról letölthető a résztvevő intézmények teljes listája és a részletes programokat felsorakoztató műsorfüzet, valamint egy Google alapú térkép is segíti az eligazodást a múzeumok között. A térképről egyszerűen tájékozódhatunk a múzeumok kínálatáról, és könnyedén megtervezhetjük a kiállítóterek és intézmények közti optimális útvonalat is.

Az eseményhez a Tisza-tavi Ökocentrum, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is csatlakozik. Tekintettel arra azonban, hogy ezen a hétvégén (június 21-22-23-án) kerül megrendezésre a település kiemelt és legnagyobb rendezvénye; a X. Jubileumi Heves Megyei Kakas-szépségverseny és Bográcsfesztivál, ezért a "Múzeumok éjszakája" rendezvényt egy héttel később, június 29-én tartják meg.

Ökocentrum_1.jpgJúnius 29-én (szombaton) folyamatos nyitva tartással (reggel 9 órától este 23 óráig), 18 órától pedig kedvezményes jegyárakkal várják a látogatókat! Az érdeklődők a „Természet a művészetben” című festészeti időszaki kiállítást tekinthetik meg, melynek témája: Magyarország növény és állatvilága képekben – festményeken.

A festménykiállítás és az Ökocentrum standard programajánlata mellett ezen a napon további színes programokkal várják a vendégeket: „Ember a vízben” – mely kapcsán a tokok és vizák óriás akváriumába búvár merül le megetetni, megcirógatni, sőt - a nézők örömére - még meg is puszilgatni eme gyönyörű nagy halakat. A programkínálatban lesz még torony zene, naplemente fotózás, borkóstoló és 3D-s mozifilmek vetítése is.

Légy részese Te is a Múzeumok Éjszakája országos eseménynek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr885371947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása