Kenuzz, kajakozz a Tisza-tavon!

2015. augusztus 31. 15:02 - HelloHal

Mindannyian emlékszünk az ifjúkori kenutábor élményére, a túrák semmivel fel nem érő csapatépítő, kohéziós erejére.  Azonban a jelenlegi helyzet teljesen már teljesen más a Tisza-tónál: vannak ugyan kisebb-nagyobb szervezők, de a több száz főt megmozgató programok eltűnőben vannak. Helyüket azonban átvették a Tisza-tavon a multifunkcionális kikötők és a strandok, ahol túrakajak és kenu is bérelhető, akár egy napra vagy csak egy órácskára is.

kajak_pic.png

A Tisza-tavon működik egyébként egy versenykajak egyesület is, tagjait gyakran láthatjuk konvojban a folyón vagy valamelyik csatornában evezni. Könnyedségük, tempózásuk motiválóan hat a szemlélőre.

Bátran állíthatjuk – és ezt a Magyar Kajak-kenu Szövetség is megerősítette , hogy azért az ország legjobb vize kajakozni, kenuzni a Tisza-tó, mert itt a hét minden napján máshol lehet evezni. Az érintetlen környezet csodás, karnyújtásnyira lehet evezni a madaraktól, vízinövényektől. Kötelező Tisza-tavi program!

A Tisza-tó egyediségének egyik oka az, hogy az élő folyón, holtágakban, csatornákban, morotvákon, zegzugos vadregényes bejárókban teljesen más élményt élhetünk át evezés közben. Felfedezhetjük a  mély vizet, sekélyebbet és még a szél elől is el lehet bújni, hiszen sok a szélvédett csatorna és partszakasz. Persze ehhez már egy kis rutinra, helyismeretre van szükség, de szívesen segítenek a kikötőkben eligazodni.

A Tisza-tavon az élő folyó szakaszt leszámítva talán sokkal kevesebb a hullámkeltő tevékenység, nem járnak sportcélú hajók, jet-skik, a morotvák, holtágak vizén nem tud hatalmas, veszélyes hullámokat kelteni a szél sem. Ha mégis hullám érkezik oldalról, inkább derékszögben el kell fordítani a hajót és nyugodtan megvárni, míg elgördül alattunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr607748390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása