Értünk fejlődik, gyarapodik a Tisza-tó

2013. április 12. 09:15 - HelloHal

Pár nappal ezelőtt közel 262.000 db előnevelt csukát telepített a Tisza-tóba a víz hasznosítója, a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Az erről szóló részletes beszámoló itt elérhető, elolvasható: "Előnevelt csukát telepítettünk".

Az előnevelt csukák 3-5 cm nagyságúak. A Tisza-tavon horgászati szempontból a legkisebb megtartható méret az 50 cm-es nagyságot elért csuka. Ideális körülmények között - a Tisza-tó ilyen, apróhalban, táplálékhalban gazdag - ezt a harmadik, negyedik évre érheti el. Kishallal és pergetve is eredményesen fogható halfaj. Jelenleg fajlagos horgászati tilalom nem védi.

csuka (1) (540 x 167).jpg

Miközben a horgászok az idei telepítésekre koncentrálnak, addig turisztikai és vízgazdálkodási szempontból örvendetes beruházás veszi kezdetét. 6,6 milliárd forintból újul meg a Tisza-tó vízrendszere, a projekt biztosítja a Tisza-tó és a hozzá kötődő csatornák vízutánpótlását, árvíz idején a víz levezetését, aszályos időszakban pedig az öntözővíz pótlását.

tisza-tó légi (540 x 353).jpg

Az öko- és horgászturizmust csak kisebb mértékben befolyásoló beruházás részletes ütemezéséről is lehet tájékozódni itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr865218047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása