A naptár szerint NYÁR VAN!

2014. június 02. 11:42 - eM.Dé

Tegnap óta ha minden igaz. Bár az időjárás egyelőre szivat minket, de a héten beköszönt a 30 fok és lehet menni a Tisza-tóhoz sokmindent csinálni.

Vízben

Ha tényleg 30 a fok, akkor leginkább a víz lehet vonzó, van is sok szabad vízi strandunk, itt-ott belépős, másutt meg ingyenes, a lényeg, hogy pancsolással hűthetjük magunkat a nagy melegben. Persze nem árt még egy kicsit várni vele, mert a víz még kicsit hideg, de szép lassan csak felmelegszik.

Ha ragaszkodunk a vízhez, de nem akarjuk összevizezni magunkat, akkor pattanjunk csónakba, vagy kenuba és evezzünk/csónakázzunk egy jót a tóban. Poroszló és Tiszafüred között a Kis Tiszán és a zegzugos "utcákon" igazán vagány túrákat lehet lenyomni.

vízisport1.jpg

Vízparton

Ha nem kell a víz csak a környéke, akkor a bringázás lesz a mi sportunk. Indulás Poroszlóról vagy Füredről és körbe a gáton végig. Kb. 65 km, cool helyekkel és minimális autóforgalommal, ja és a zEmelkedők miatt sem kell aggódni merthogy nincsenek.

Ha még ennél is keményebbek vagyunk, akkor vagy irány a kalandpark Füreden, vagy zúzzunk le Abádszalókra valami extrém sportot űzni. Ha pedig már Szalók, akkor nem maradhatnak el a nyár esti partyk sem, sőt esetenként nagyobb koncertek is várnak.

Na és ha esik?

Jó kérdés. Télen-nyáron, esőben is jó program lehet az Ökocentrum, vagy találhatunk néhány érdekes múzeumot a környéken: Tiszafüreden a Fazekas tájház, Abádszalókon a Babamúzeum, vagy épp Kiskörén a Vízerőmű bemutatóterme. De persze (ha nem extrém viharról van szó) azt is megtehetjük, hogy magunkra veszünk egy esőkabátot és sz*runk az esőre. Akárhogy is legyen, jó pár napot el lehet tölteni a Tisza-tónál nyáron, szóval épp ideje, hogy elkezdj szállást keresni! ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr626259032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása