Műlegyezők figyelem!

2013. július 18. 13:57 - HelloHal

Évek óta a vizet rendszeresen járva tapasztalom, hogy egyre több a legyező horgász. Elsősorban kérészrajzás idején látni a víz felszínén keresgélő halakra cserkészőket. A zsilipek környékén, növénymezők szélén szintén sokan próbálkoznak léggyel, műléggyel becsapni a halakat. Én nem művelem e sportot, de tudomásom szerint elsősorban balint, jászkeszeget, vörösszárnyút fognak a horgászok, nekik (is) szól az új típusú horgászjegy.

A Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. új, műlegyező horgászatra jogosító engedélytípust vezet be 2013. 07. 12-ével. Ezt jelentős kedvezménnyel, mindössze napi 500 forintért válthatják ki azok, akik a horgászat ezen sportszerű válfaját választják.

műlegyező (540 x 360).jpg

A Műlegyező Horgászok Országos Szövetségével közösen előkészített horgászjegy a hallal való lehető legkíméletesebb bánásmódot helyezi előtérbe. Ennek megfelelően ezzel a típusú engedéllyel nem tartható meg a kifogott példány, hanem a megfogást követően azonnal vissza kell engedni. A Tisza-tavi Sporthorgász K.N.Kft. célja az újítással a sportszerű műlegyező horgászat népszerűsítése.

műlegyező2 (540 x 360).jpg

A műlegyező horgászengedélyeket árusítók listája megtalálható ide kattintva!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr315413272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása