Ünnepi hétvége Poroszlón (március 15-17.)

2013. március 11. 11:32 - Tisza-tavi Móni

PoroszlóA.jpg

"1848 lépés Poroszlón" – új program a Tisza-tavi Ökocentrum vendégeinek.

Ökocentrum.jpgNemzeti ünnepünk alkalmából, március 15-én, 16-án és 17-én rendhagyó falusétára várja vendégeit az Ökocentrum. Ezeken a napokon az Ökocentrum helyi csoportkísérője vezetésével tehetnek a látogatók egy kellemes, gyalogos sétát a történelmi hagyományokkal, látnivalókkal rendelkező idegenforgalmi településen, Poroszlón: a séta során lehetőség lesz megismerni többek között olyan látnivalókat, mint a nyáron méltán népszerű szabadvízi strand, a poroszlói rendezvénytér, a XVIII. század végén épült katolikus és református templom, a műemlék jellegű községháza vagy a Millenniumi emlékpark.

Katolikus templomA.jpgAz „1848 lépés Poroszlón” című falunéző séta vendégei az Ökocentrum információs pultjától indulnak és oda térnek vissza. Előzetes regisztráció nem szükséges, a részvétel díját az Ökocentrumba megváltott belépőjegy ára tartalmazza.
További információ: www.ttoc.hu

Amennyiben ellátogatsz Poroszlóra az ünnepi - tavaszi hosszú hétvégén, feltétlenül keresd fel az Aranyosi Dombi Udvarházat is egy felejthetetlen lángosra vagy pitére, mely kivételesen jól eshet a Poroszlón tett rendhagyó faluséta és az Ökocentrumban tett látogatásod után!

Nemzeti ünnepünk napján mindenki saját ízlése szerint készítheti el lángosát, valamint megkóstolhatja a hagyományos kelt tésztából készült lekvárral, túróval töltött pitéket. A régi hagyományokhoz híven, a falusi ízeket idézve a kemencés udvarban készülnek el a finomságok.

Asztalfoglalás/bejelentkezés: 06-30/636-049. Cím: Poroszló, Fő út 24.

 Szálláslehetőségekkel kapcsolatosan információt kaphatsz a poroszlói Tourinform Irodában. Telefonszám: 06-36/553-095, E-mail: poroszlo@tourinform.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr35127383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása