Oázis jobb kézre az út mellett

2016. szeptember 22. 05:30 - Ábry Zoltán J.

Halászlé akciójuk volt éppen, ki nem hagynánk!

A Tisza-tó 60 km-es körzetében lakik? Akkor jó eséllyel hajtott már keresztül Poroszlón. A településről kilépve impozáns komplexum nyújtózik az út mentén jobb kézre. Talán 20 éve is van már annak, hogy figyelem a kezdeti pár faházikó fejlődését, melyet egy család hosszú távú kitartása nevelt önálló oázissá. Akárhogyan is bámészkodtam, soha nem álltam meg. Mindig csak átutazó voltam. Siettem. De most nem. Ezúttal pont ide érkezem, a Fűzfa Pihenőparkba. Én és a séf, Stiller Tamás.

fuzfa_pool.jpgAzért itt Ön is lubickolna, nem?

Ez a videó segíthet! Nézze meg párjával együtt a poroszlói Fűzfa romantikáját. Aztán lépjenek le a család elől!

Egy zölddel befuttatott boltív alatt kell behajtanunk a birtokra. Nem volt túlzás az oázis kifejezés. Van itt minden, ami feledteti egy stresszes út fáradalmait. Önálló kis állatpark, galambokkal, kakasokkal, libákkal, hosszú lábú vízi madarakkal. Szépen kialakított, igényes lakhelyükön nevelgetik fiókáikat. Van is csipogás bőven. Hatalmas parkolóba torkollik a bevezető út, mely szélén megannyi fedett fapad sorakozik. És most jön a kedvencem: a padsor másik oldalán, külön bejáratú „Tiszája” is van a helynek. Lassú folyóként csordogál. Kis csónak ringatózik rajta csendesen. Ellenállhatatlan érzés kerít hatalmába, hogy ha nem figyelnek a pincérek, egyszerűn elkötöm, és meglógok vele! Senki nem állíthat meg!

20160510_150620_web.jpgAz Erős Pista alap, a bor feláras extra felszereltség.

Kicsit elhúztam az időt ezzel a leírással, de ugorjunk egy nagyot…szóval, gyékénybe ültetett kis bográcsban érkezik a pirosló halászlevünk. Ha erős zöldpaprikát, szárított csípős paprikát, szálkatányért szeretnének, akkor itt azt külön kell kérni. Csak bátran! Ehhez a fogáshoz ez jár! Az Erős Pista viszont az alapcsomag része!

fuzfa_color.jpgEz inkább egy halpaprikás színe.

Illatra nagyon csábító, de már rögtön ekkor megjelenik a hal íze mellett a paprika-paradicsomos, lecsós illat. Színre is inkább piros felé hajlik, mintsem a hőn áhított mélybordó árnyalatot mutatná. Kanalazzunk! A korábban említett finom illat, bizony csapdába csal, mert nagyon forrón tálalják a levet, így Tamás meg is égeti magát vele. Ez engem nyilván mulattat, de Önök azért legyenek itt óvatosak! Állagra egész jó, a halpasszírozás minőségével semmi gond. Viszont az ízlelés megerősíti a kezdeti benyomást, hogy ez inkább egy jó halpaprikás alap, mintsem halászlé. Szabályosan hallom ahogy nokedliért kiállt! Tamás séf lelkesen ecseteli, hogy ha besűrítené, és tejfölt adna hozzá, egész jó kis halpaprikást rittyentene belőle. És bizony nem is kell sokat kutakodnunk, hogy megtaláljuk a paradicsom és tv paprika darabokat. És ettől van egyértelműen édeskés utóíze.

fuzfa_halhus.jpgNéhol szilánkokkal találkoztunk az egyébként finom halhúsban.

A halhúsok gusztusos, nagyobbacska darabokból állnak, példásan beirdalva! Ennek ellenére sajnos szilánkos maradt. (És itt most nem a szálkákra gondolunk.) Nekem viszont többször is zsírosabb halfalatok jutnak osztályrészemül, jobban tudnám dicsérni, ha ezeket a részeket a konyha eltávolítja.
Halbelsőséget ezen a helyen nem szolgálnak fel.

fuzfa_kenyerteszt.jpgA kenyérteszt egész csini.

Összefoglalóan elmondható, hogy a Fűzfa Hotel és Pihenőpark halászleve a sok paradicsomtól az édeskés halpaprikás irányába mutat. Az 1350.- Ft-os árát önállóan nem, de a környezettel, és az udvarias kiszolgálással együtt már megszolgálja. Ezeket együtt tekintve viszont oké a dolog. A magam részéről legközelebb halpaprikást fogok kérni nokedlivel, mert a fentiekből kiindulva egész jó lesz. Ha Önök hamarabb érkeznek ide, még előttem kipróbálhatják, hogy igaz-e Tamás séffel felállított elméletünk. Akárhogyan is, a kis kék csónakomra nehogy szemet merjenek vetni! Azt én akarom elkötni!

fuzfa_csonak.jpgAz ott az én csónakom!

Ez a videó segíthet! Nézze meg párjával együtt a poroszlói Fűzfa romantikáját. Aztán lépjenek le a család elől!

 

 

 

 

 

 

Közlemény:
A tesztsorozat meglepetésszerű látogatás során készült, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt halászlé értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.

banner_700x220.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr711734633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.23. 16:39:31

ott is jártam már
ehető
3-as alá (az 5-ös skálán)

2016.09.23. 16:51:42

egyébként ez a halászlé akció azon a helyen abból áll, hogy amit hétvégén teljes áron adnak, azt következő hét első 3 napjában kiakciózzák, egyszóval érdemes hétvégén a frissből enni :)))
csak szólok, mert gyakran járok arra...