Induló vállalkozás a 100 éves csárdák ellen

2016. szeptember 13. 05:23 - Ábry Zoltán J.

Mire elég az aQuarium Étterem kezdő lendülete?

A Tisza-tó körül futó bicikli út mentén található az abádszalóki aQuarium Étterem. Nagyon körmönfont volt, aki itt éttermet nyitott, mert ahogy néztük a térképen a távolságokat, biciklivel érkezve nagyjából ittenre fárad / éhezik meg az ember. Lássuk, hogy a 2015. évben nyitott, új építésű étterem, hogyan tudja felvenni a versenyt a százéves kis parasztházikók konyhájával.

20160504_142317_web.jpg

Még az alátét is milyen jól nevelt.

Annyira új még a dolog, hogy az étterembe belépve először az új bútorok illata csap meg. Rögtön utána egy mindenlében kanál, neveletlen kiskutya ugat meg minket. Nem komoly a veszély, boka alatt érhet el csak minket, és maximum fél pontos sebzést tud adni. Ez meg sem kottyan az olyan 10-es szintű tűzvarázslóknak mint amilyen Tamás és én vagyunk. Cerberus a gazdája szólítására engedelmesen visszaoson a helyére, mi pedig helyet foglalunk a tágas, és napfényes ebédlőben. A rendkívül barátságos és közvetlen személyzet gyorsan gondjaiba is vesz minket. Ponty halászlé nincs, helyette harcsát kérünk.

A neveletlen kiskutyára vagy a halászlére kíváncsi jobban? Nézze meg videó összeállításunkat!

20160504_151929_web.jpg

Nagyon új még minden, érződik az új bútor illat!

A már-már elcsépeltnek számító bográcskák helyett itt kézműves igényességű kerámiában tálalják a halászlevet. Az asztalpatikában erős zöldet, és száraz pirosat találunk, nyers őrölt nincs. A kenyér bolti, szálka tányér villa nincs. Na most, hogy körbevezettem önöket az asztalon, kóstoljunk bele.

20160504_142337_web.jpg

Szép a színe!

Tamás séf rögtön megjegyzi, hogy „finom az illata, és a színe is megfelelő” – el sem hiszem, hogy ezt mondja-, „de azért lehetne haragosabb bordó” – jól van, már azt hittem valami elromlott séfünk szín reléjében. Gondolom ezen már senki nem lepődik meg. A sós íz nagyon jó arányú, de sajnos a pikantériának nyoma sincs. Úgyhogy teszünk is bele pár karikát a zöldből.

20160504_142519_web.jpg

Gondosan falatnyira darabolták a harcsát, így vígan falatozhatunk.

A harcsa halhús falatnyi darabokra van vágva, és ezzel az okos húzással megoldották a szálka problémát, és gördülékennyé teszik a falatozást. Arról nem is beszélve, hogy az apró haldarabok sokkal jobban átveszik az alaplé ízét, és így egységes egészet alkot a fogás. Nem követik el azt a hibát sem, amivel sokszor találkozunk, mégpedig azt hogy, túlfőzik a halat. Itt eltalálták a főzési időt, pont kellemesen krémes állagú lett. Az alaplé sűrűsége és extrakttartalma közel ideális, és szépen egyben van az egész. Nem ülepszik le, nem kell folyton felkavargatni. Halbelsőséget sajnos nem tartanak, pedig igazán kíváncsi lennék, hogy ugyanezzel az igyekezettel készítve, milyen lenne ez az ínyenc falat. 

20160504_144146_web.jpg

Az alaplé és az extrakttartalom szép egységet képez.

Az aQuarium Étterem egy új beruházás, így a 2016-os szezonban az induló vállalkozás odafigyelésének, és igyekezetének előnyeit élvezhetjük, ha itt állunk meg egy tál fogásra. Íme a bizonyíték, hogy nem csak 100 éves csárdákban lehet jót enni. Az aQuarium halászlevére nyugodt szívvel kiadhatjuk az 1590 Ft-os árát, mert megszolgálja. Ide még biztosan visszatérünk mi is, talán akkor már pontyból is lehet falatozni. Akárhogyan is, a mitugrász kiskutyával még összeakasztom a harcsabajszom.

A neveletlen kiskutyára vagy a halászlére kíváncsi jobban? Nézze meg videó összeállításunkat!

 

Képek még:

20160504_142635_web.jpg

20160504_142359_web.jpg

20160504_151848_web.jpg

 

 

 

 

Közlemény:
A tesztsorozat meglepetésszerű látogatás során készült, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt halászlé értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.

banner_700x220.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr4511692955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.