A Tisza-tó Monacójának első főzete

2016. szeptember 06. 20:49 - Ábry Zoltán J.

A Szalók Yacht Klub hívott minket, meglátjuk megbánja-e?

Ezúttal meghívásra és nem inkognitóban érkezünk a Szalók Yacht Klubba. Még nem tartják a halászlevet az étlapon de a 2016-os szezonban fogják. Csütörtök 14 óra van, javában tombol a munkaidő, és ennek megfelelően ki is néztem magunknak a megfelelő munkaállomást. A víztükör közelében lévő fa alatti árnyékban, a makulátlan zöld pázsiton. Kicsit távolabb csendesen ringatózó jacht csodák várják, hogy levethessék téliesítő felszerelésüket. A távolban a szomszéd is a szezonra készül. Flexel. Az asztalnál ülve mi is éhesen várunk valamit, gondolom kitalálják maguktól is mi érkezik máris.

yachtklub_asztalpatika.jpg

Csípőset?

Alacsony a vérnyomása? Bosszantsa fel magát a videónkon, hogy milyen jó dolgunk volt!

Mint említettem – a tesztsorozatban egyedülálló módon – ide meghívásra érkeztünk, a hely pontosan tudja, hogy kik vagyunk és milyen célból érkezünk. Ezzel együtt viszont az elvárásainkat is megemeljük. Mivel felkészülhettek, egy tökéletesen kivitelezett 9.9 pontos halászlevet várunk el. Lássuk azt kapjuk-e.

20160512_145319_web.jpg

Még nem kóstoltam bele, de csak a panoráma megér +2 pontot!

Szép nagy leveses tálban érkezik a ponty halászlevünk, és az első benyomás a fogásról a nagyon ínycsiklandozó illat. Az orrunk kényeztetni, de mit ad a szemnek? A Yacht Klub halászleve a sajnos már megszokott krónikus paprikahiányban szenved, kissé világos. Az első kanálmerítésekre nagyon kellemes textúrája van az alaplének, de kóstolás nélkül is észrevehető az a masszív mennyiségű paradicsom, amit beleraktak. Ez ettől még halászlé, de a halhús alapvetően szerény ízét könnyen felülírja az intenzív paradicsom. Pláne, ha már szemre láthatóan is sok van benne. Na kóstoljunk bele.

yachtklub_kanalazas.jpg

Lehetne haragosabb az a szín, és már innen is látni a paradicsomot!

Zsírosságra rendben van, haloványan pikáns. Ha valaki erősebbre állítaná, akkor a Yacht Klub asztalpatikájában megtalálja az őrült nyers piros paprikát, vagy a zöldpaprikát. Ez utóbbi ez esetben teljesen erőtlen, magában is simán elrágcsálom, nem hiszem, hogy ezt bárki is ellenőrizte volna a konyhán. Állagra elég sűrű az alaplé, és bizony ez a sok-sok paradicsom meg is teszi a hatását. Egyértelműen édes utóízt adva a halászlének. Bár a nagy könyv szerint nem ilyennek kellene lennie, de ezzel együtt jól kanalazható. Ha mindenképpen ragaszkodnak a paradicsomos vonalhoz, akkor viszont több apróhallal kellene „halasabbá” tenni az alaplevet.

yachtklub_elvagott_csont.jpg

Egy bárddal egyszerűen elcsapták a bordacsontokat, mi meg szedegethetjük...

A falatozgatásunkat viszont újra meg újra megszakítani vagyunk kénytelenek, mert rengeteg csontot és gyufa nagyságú szálkát kell szedegetnünk a szánkból. Valószínűsítjük Tamás séffel, hogy a hal késsel egyszerűen fel lett csapkodva. Ilyen esetben még jobban hiányzik a villa a terítékről, meg egy külön tányér, amin „utófilézni” lehetne a falatokat. Egyébként maga a halhús egész jól átvette az alaplé ízét, és ez mindenképpen plusz pont.

yachtklub_kenyerteszt.jpg

Kenyérteszt: láttunk már több szárazanyag tartalmat is, de ez is elfogadható.

Összefoglalóan elmondhatjuk, hogy a Yacht Klub első halászleve lecsós irányt mutat, az édes és pikáns ízek kombóját kedvelők fogják szeretni. Javasoljuk viszont a konyhának, hogy a törmelékességet küszöböljék ki, mert sokat ront az étkezési élményen. Inkább hagyják egyben a csontokat, úgy könnyebben meg lehet tőlük szabadulni. Már csak azért is megoldandó ez, mert maga a környezet csodaszép, hadd őrizzünk kellemes emléket arról a halászléről. Szóval mi kipróbáltuk a szakács első főzetét, felvérteztük őt hasznos tanáccsal, bízunk benne, hogy önök már a 2.0-ás verziót ehetik majd. Tudják mit? Mi is vissza fogunk térni a szezonban, és kíváncsian fogjuk figyelni a fejlődést. Megyünk, és újra tesztelünk. Megintcsak munkaidőben. Megintcsak a vízhez közeli fa alatt! Ahol a yacht csodák ringatóznak.


Alacsony a vérnyomása? Bosszantsa fel magát a videónkon, hogy milyen jó dolgunk volt!

 

Ha már elkészültek ezek a képek, csak megmutatjuk Önnek:

yachtklub_paradicsomhej.jpg

Ott a paradicsom...héj.

yachtklub_halhus.jpg

Elvágott bordacsont.

20160512_145445_web.jpg

Még egy panoráma...

20160512_145530_web.jpg

Így kapjuk a halászlevet a Yacht Klubban. A fröccs extra tartozék! :)
 

 

 

Közlemény:
A tesztsorozat meglepetésszerű látogatás során készült, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt halászlé értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.

banner_700x220.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr3711679981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.