Díjat kapott az Örvényi Pákász Tanösvény

2015. szeptember 29. 16:39 - A.g.o.r.a.

Az Örvényi Pákász Tanösvény sikeresen szerepelt az ökoturisztikai bemutatóhelyek számára kiírt pályázaton, és tanösvény kategóriában a III. díjat nyerte el. A Szabics Kikötő csapata ezzel már másodszor szerepelt sikeresen ezen a pályázaton, hiszen 2011-ben a Tiszavirág Ártéri Sétaút nyerte meg a tanösvények versenyét.

pakasztanosveny.jpg

Az Örvényi Pákász Tanösvény 12 állomásának segítségével ismerhetjük meg a pákászéletet, ennek a már-már elfeledett mesterségnek a rejtelmeit, és a pákászok által járt ártéri erdő csodáit is. A pákász tanösvényen megtudhatjuk, hogy kik voltak a pákászok, vajon miért nevezték őket a lápok mindentudóinak vagy honnan ered maga a pákász kifejezés, de az is kiderül, hogyan lehet háló nélkül halat fogni.

Az ártéri erdő labirintusában barangolva kipróbálhatjuk például a lápon járást, úgy, hogy lábunkra húzzuk az Örvényi Pákász hétmérföldes csizmáját. Lehet nádsípot készíteni, célba dobni sárgolyóval vagy játszhatunk  a csontcsikóval. Elidőzhetünk a pákásztanyán távol a város zajától, ahol valóban a természet részévé válhatunk. 

Örvényi Pákász Tanösvény a Facebookon 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr97864264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása