Ökotúra február 2-án a Tisza Élővilágának Emléknapja és a Vizes Élőhelyek Napja alkalmából!

2013. január 31. 15:32 - Tisza-tavi Móni

Ha szombat, akkor szervezett túra a tiszaörvényi Szabics kikötőből!

Múlt héten, január utolsó szombatján bátor kis csapat kovácsolódott össze a Szabics kikötőben. Az időjárással még szerencsések voltak a lelkes túrázók, hisz a túrán végig a lábuk alatt ropogó hóban sétálhattak. A madáretetőnél rengeteg madarat figyelhettek meg és behatóan ismerkedhettek az ártéri erdő élővilágával. Sokaknak újdonság volt a Tiszavirágról (a világ legnagyobb kérészéről) hallott információk is. A szokásos vaddisznó és őz nyomokon túl vadmacska nyomokra is bukkantak, de az igazán nagy attrakciót azonban egy érthetetlen módon itt maradt Bakcsó fióka jelentette!tiszato_tura_2013jan 055A.jpg

Most szombaton a Tisza Élővilágának Emléknapja (Február 1.) és a Vizes Élőhelyek Napja (Február 2.) alkalmából egy előadást hallhatunk, melyet követően pedig egy kb. 3 órás könnyű gyalogtúrát tehetünk a Tiszavirág Ártéri Sétaúton, ami 2011-ben az év ökoturisztikai tanösvénye címet nyerte el. A téli ártéri erdő különleges hangulatát és az etetőhöz szoktatott madarak látványát nyújtja a túra. A hideg ellen forró teát, forralt bort és a kikötőben a kemence melegét kínálják.

Fotót készítette: Lázár Miklós (a túra egyik résztvevője)

Lehetőség nyílik madárfotózásra és madármegfigyelésre álcázott madár-lesből! 

A madarak közelsége miatt pedig valóban a természet részévé válhatunk!

További információ itt!

Gyere, Ünnepelj és Túrázz Velünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr425055112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása