Szeretnél többet megtudni a Luca napjához kötődő hiedelmekről, népszokásokról? Meginvitálunk egy "Fura Luca Túrára"!

2012. december 13. 10:34 - Tisza-tavi Móni

boszis kép.bmpA nevezetes nap alkalmából a Tiszavirág Ártéri Sétaúton december 15-én - egy erdei kalandtúra keretében – megismerkedhetünk számos; a Luca napjához kötődő egykori népszokásokkal!

Mindenki kap például egy pár szem búzát a belépőhöz, ugyanis erre az időszakra tehető a úgynevezett Luca-búza keltetése. Megtudjuk mi is volt a "Lucázás". Miért tojtak jobban a tyúkok "Lucázás" után.  Milyen fából és milyen céllal készült a Luca széke. Mi lesz a nőkkel, ha ezen a napon dolgoznak. Miért ne hagyjunk e napon a lakásban seprűt. Mi a Luca naptár és miért fontos  egy mákkal teli zseb az éjféli misén.

Gyere és csatlakozz a túrához! A hideg se szegje kedved! A gyerekeket forró tea, a felnőtteket pedig forralt bor várja a túra végén!

Jelentkezni a honlapon megadott elérhetőségeken lehet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr564963223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása