Mikulás járt a Tiszavirág Ártéri Sétaúton!

2012. december 12. 16:33 - Tisza-tavi Móni

Rendkívül kalandosra sikerült idén is a Szabics kikötő túravezetői jóvoltából, múlt szombaton megrendezett Mikulás túra!
Közel 20 család vágott neki az izgalmas Mikulás keresésbe, ahol a frissen hullott hó sem hiányzott a téli túra hangulatához!
A Krampusz által hátrahagyott jelek segítették a gyerkőcöket, hogy eljussanak a nagy szakállú télapóhoz. Az út ennek ellenére nem volt egyszerű! A sűrű ártéri erdő aljnövényzettel teli részein bukdácsolva sok sok élménnyel lettek gazdagabbak a gyerekes családok, hiszen testközelből találkozhattak zuzmókkal, gombákkal, mohákkal és a madáretetőnél madarakkal. Édes meglepetésekkel is készült a Krampusz út közben, hogy a túra alatt veszített energiát és kedvet pótolhassák a kis kalandorok  Így szaloncukorból, dióból, csoki mikulásból tankolhattak a gyerekek az erdőben a Mikulás keresése közben. A túra végén természetesen találkoztak is a piros-ruhás nagy-szakállúval, aki egy-egy versért, vagy énekért cserébe ismét valamilyen édességgel, vagy piros almával ajándékozta meg őket.

A sok kaland mellett, a kikötőbe visszaérve, forró tea és forralt bor várta a családokat a kellemes hangulatú Mohári Csárdában.
Az élményekkel teli túra sajnos egyszer véget ért, de a Nagyszakállú megígérte, hogy jövőre is ellátogat a Tiszavirág Ártéri Sétaútra!

Gyere el jövőre Te is és hozd el a családodat egy igazi Mikulás-kalandra!

Mikulás az Ártéri Sétaúton.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr124961927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása