Utolsó kommentek:

phaszfej 2015.04.16. 12:34:53

"Össze is szedtük a 4 abszolút kihagyhatatlan vízhez kötődő tavaszi programot…"

És hol a többi 3 víz? Mert itt csa egyetlen tóról volt szó.

Bejegyzés: 4 tavaszi program a Tisza-tónál, amit soha ne hagyj ki

Jim Raynor 2015.04.16. 12:11:11

@meiname:

én meg pont arra gondoltam, hogy itthon mennyire sekélyesek az emberek, hogy ami itthon van az szar, debezzegausztria.
és valóban, a világon egyedülálló természeti környezet helyett sokkal jobb elmenni körhintázni. LOL.

mondjuk nem is baj, ha az ilyen ökrök nem itthon rontják a levegőt.

Bejegyzés: 4 tavaszi program a Tisza-tónál, amit soha ne hagyj ki

Szamiz67 2015.04.16. 11:32:37

A Tisza tavi csónakázás zseniális program, az Ökocentrumban lehet bérelni, motoros hajókat, GPS-el, így nem lehet eltévedni a nádrengetegben. Van olyan nyílt szakasza a tónak, ahol csontig húzott gázzal félóráig mentünk, nagyszerű élmény, ilyen izgalmas, tagolt vízfelület nem tudom hol van a közelben.

Bejegyzés: 4 tavaszi program a Tisza-tónál, amit soha ne hagyj ki

meiname (törölt) 2015.04.16. 10:52:08

@fingerbangs: Pont erre gondoltam, hogy itthon mennyire sekélyesek a látnivalók. Árpád még mehetett volna picit nyugatabbra :)

Bejegyzés: 4 tavaszi program a Tisza-tónál, amit soha ne hagyj ki

fingerbangs 2015.04.16. 10:13:16

inkább kimegyek ausztriába a family parkba

Bejegyzés: 4 tavaszi program a Tisza-tónál, amit soha ne hagyj ki

Doryyka 2015.03.18. 13:05:47

Gyonyoruek!
Es ahova mindenki csak csukott szemmel es harom flakon vizkooldoval menjen: Ezusthorgony, Kisköre

Bejegyzés: 3 + 1 elképesztő vízi szállás a Tisza-tónál

nyaralnijó 2014.12.23. 12:49:47

Szép dolgokat reklámoznak de alig ha van hitelük !!!

Bejegyzés: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

eM.Dé 2014.06.25. 10:52:45

@kvadrillio: Június 5-én hivatalosan is megnyitottak! :)

Bejegyzés: Fejlesztés, új attrakció Abádszalókon!

HelloHal 2013.03.05. 09:22:42

Tavasszal a Mocsári nőszirom (Sárga nőszirom) virágzik. Ő az első színfoltja a Tisza-tónak. A Vízitök, népies nevén Tavirózsa (nem Tündérrózsa!) valóban nyáron virágzik.
Nem vízbeporzású, hanem rovarbeporzású, ennek - a beporzást segítő rovarok számára vonzó színnek - köszönheti a sárga színét. Ilyen színű az összefüggő mezőket alkotó Tündérfátyol is. Az ártéri erdőben "pionier" márciusban virágzó virágok inkább csak március végén jellemzőek. A füzek közül a Kecskefűz, ami leghamarabb megérzi a tavaszt. Szóval van mit látni a Tisza-tónál!

Bejegyzés: Tervezze meg márciusi Tisza-tavi programjait!

Tisza-tavi Móni 2013.03.04. 15:44:16

Kedves Alíz!

Jó következtetésre jutottál: amire Te gondoltál és amire rákerestél az a vízi tök. Ez valóban nem tömegesen előforduló növény, amely nyár közepén látható az öblítőcsatornák és régi patakmedrek partjain.

Ami a Tisza-tavon igen látványos és sárga virágú növény még, az a mocsári vagy sárga nőszirom, mely május elején virágzik - mindössze 1-1,5 hétig és a sekélyebb vizű, mocsaras részeken látható. A másik sárga virágú vízi növény a nyár elejétől virágzó tündérfátyol, amely nagy területeken - néhol valóban több hektáros felületeken borítja el a vízfelszínt!

És arra a kérdésedre válaszolva, hogy mikor érdemes a Tisza-tóhoz utazni, hogy megtekinthesd eme szép növényeket, melyek vélhetően kedvenc színedben, a sárgában pompáznak, akkor gyere el kétszer is a Tisza-hoz; először május elején, másodszer pedig júliusban!

Bejegyzés: Tervezze meg márciusi Tisza-tavi programjait!

kirándulóutak · http://kiranduloutak.blogspot.hu/ 2013.03.02. 22:24:52

Lenne egy kérdésem a Tisza-tóval kapcsolatban. Hallottam róla, hogy tavasszal a víz virágba borul, amikor egy tavirózsához hasonló vízi növény bontja a virágait.

A növény citromsárga, gömb alakú virágokat hoz, amelyek zöld száron ülnek. Rákerestem az interneten, és arra jutottam, hogy ez a vízi tök lehet. Viszont ennek virágzását nyár közepére-végére teszik, amikor én már jártam a tónál, de nem láttam a növényt. Arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet ez a sárga virág, és pontosan mikor érdemes a tóhoz utazni, hogy megtekinthessem?

Bejegyzés: Tervezze meg márciusi Tisza-tavi programjait!

tiszatolajos 2012.10.08. 14:48:31

... hiszen ilyenkor a tó olyan titkait is megmutatja nekünk, melyek nyáron a vízfelszín alatt rejtőznek. Az első túra szervezőjeként és azóta több ezer jégre merészkedő vendég túravezetőjeként én is mindenkit csak biztatni tudok: ha járt már a Tisza-tónál, ha nem, egy Jégtúrán mindenképpen érdemes részt venni. Garantáltan "megfertőződik" ilyenkor az ember a Tisza-tóval, a természettel, a téli tájjal. Soha nem kaptam még olyan visszajelzést, hogy bárki megbánta volna a részvételt, pedig az elmúlt években sok minden megtörtént már velünk: kisebb beszakadások (aki a járt út helyett a járatlant választotta), hóvihar és bajuszderesítő kemény hideg. Az élmény azonban mindig több volt, mint a megpróbáltatás: a napfény játéka a jég és hóképződményeken, a fatörzsmaradványokkal szabdalt táj varázsa, a nádasok mélyének felfedezése és a madarak, emlősök "jégvilágban" is mozgalmas életének megfigyelése.

Bejegyzés: A kihagyhatatlan Tisza-tó... és valóban!