Lehet-e marketinggel helyettesíteni az apróhalat és a paprikát?

2016. szeptember 08. 16:13 - Ábry Zoltán J.

A Hello Hal mindenesetre megpróbálja.

Nem egyszerű megtalálni a Hello Hal Tiszai Halak Falatozóját Tiszaörvényen. Némi nyomozást kellett folytatnunk, pontosan hol is kell befordulni. A műút murvára vált, aztán földút porzik alattunk. Önök is könnyen elbizonytalanodnak majd, amikor először jönnek ide, de csak legyenek rendíthetetlen ólomkatonák, és nyomják azt a gázpedált. Haladjanak a töltés felé. Az utolsó pillanatban fog felbukkanni a Hello Hal Falatozó, jobb kézre. Mi már itt vagyunk, kocsiból ki, asztalhoz le.

20160712_144551_web.jpgValljuk be, ránézésre sokat ígér! Lássuk, hogy mi hogyan teljesít a terítékről!
Foglaljon helyet velünk a Hello Halban!

Nem akárhol vagyunk. Ez a falatozó a halas szakmában jól ismert Horváth Szabolcshoz köthető. Kigondolt vállalkozás ez kérem, ahogy nézegettem az országban 4 helyen is van ilyen név alatt halas vendéglőjük. Szabolcs a halfogyasztás ügyének elkötelezett híve. Mi meg az őszinte véleményalkotásnak, úgyhogy bízhatnak bennünk, nem leszünk részrehajlóak.

hellohal_froccs.jpgBemutatom a Hello Hal fröccsöt. Már önmagában ez is megéri a kitérőt! Egyszerű trükköt alkalmaznak, de oda lesznek érte! Főleg a lányok!

A hely marketingje példa értékű. A töltés burjánzó magasfüve a falatozó körül tisztes távolságban németesen egyenre van nyírva. A Hello Hal logó pedig lépten-nyomon visszaköszön. A messziről hívogató strandzászlón, a nyugágyakon, a puritán raklapos matracon, a szalvétán. Mindenhol. Az étlapon pedig saját márkás termékek vannak. Rögtön kiemelem a Hello Hal fröccsöt. Nem mondom meg mi van benne, de csakis ezt igyák, semmi mást! Így kell kérem brandet építeni. Lássuk, halászlevet főzni tudnak-e?

20160712_144633_web.jpgMi van a mélyben?

Érkezésünkkor sok autó fogad minket, a hely is tele van, csak egy asztal van szabadon. Lecsapunk rá. A kiadó ablakon keresztül egy feltűnően csinos fiatal hölgy tőzsdei nyílt kikiáltással szól mindenkinek ha kész a rendelése. „Elkészült a pontyropogós mártással” – hangzik, „Kettőt veszek 1500-ért” – felelem majdnem. Szóval van egy hangulat. Elég a fecsegésből, lássuk azt a halászlevet.

hellohal_uzletbelso.jpgA hely hangulatát a részletekbe menően megtervezett, ugyanakkor spontánnak ható elrendezés biztosítja. Ügyes munka!

Viszonylag sokat kell várnunk a pontyhalászlére, de ezt nem rójuk fel. Pont, hogy jó előjelként értékeljük, hogy a konyha alapos munkát akar végezni az ételünkkel, és nem rotyogtatja szét hirtelen a halszeleteinket. Végül menza feelinget idéző tálcán és mélytányérokban érkezik a fogás. Nincs ezzel semmi gond, itt beleillik a képbe. A tálcán minimál asztalpatikát kapunk: kenyér, erős zöldpaprika, és szárított piros paprika tálalva.
20160712_144600_web.jpgGondolom már kívülről fújják: Nem elég haragos ez a szín!

A Hello Hal pontyhalászlevének illata igencsak csábító. Sokat ígér. Belekavarva viszont egyértelműen narancssárgás. Pedig tudják, mi a haragos bordó színt keressük. Az első benyomásunk a kóstolás alkalmával az, hogy nagyon finom, de sokkal halasabb ízt várnánk az illata után. Az extrakttartalom mennyiségre rendben van, persze láttunk már gazdagabbat is. A só egyensúly nagyon ügyesen lett beállítva, viszont pikánsságnak nyoma sincsen. És hiába próbáljuk az asztalpatika kelléktárából után ízesíteni. Sajnos erejét vesztett paprikákat kaptunk, lehet soha nem is volt nekik. Ezt azért jó lenne ellenőrizni a beszerzéskor.
hellohal_halhus.jpgA halhús előkészítése nagyon profi itt, minden szálkát kiűznek az irdalással és a sózással. Tanítani lehetne.

A halhús maga egyébként példásan be van irdalva és kellően besózva. Ennek köszönhetően egy szálka nem sok, annyival sem találkoztunk. Biztonságosan és kényelmesen kanalazható a halászlevünk. Gyerekeknek is ehetik, hála és köszönet a figyelmességért. A halhús Tamás séf véleménye szerint a határon van, azaz éppen, hogy nincs túlfőzve. Nekem mennyiségre kevésnek tűnt, a kóstolótársam szerint rendben van.
hallohal_kenyerteszt.jpgLáttunk már ennél több extrakttartalmat is, és ez bizony az ízén is érződik. Nem elég halas.

Az étkezés végére az a vélemény alakul ki  bennünk Tamás séffel közösen, hogy még az is lehet, hogy ennek a helynek nem a halászlé a specialitása. Nem is csodálkoznék ezen az étlap bőséges kínálatát látva. Ezzel együtt, az itt kapható halászlé mindenkinek ízleni fog, de az 1890.- Ft-os árban az a bizonyos marketing is benne van ám. Több paprikát, több pikánsságot, de leginkább sokkal jellegzetesebb halas ízt szeretnénk kérni az alaplébe. Az étlapon viszont annyi izgalmas saját receptúrás termék van, és olyan laza hangulata van a helynek, hogy még biztosan visszajövünk ide kóstolgatni. Vagy akár halas recepteket csereberélni! Vagy egyszerűen csak azért, hogy a csinos pultos hölgytől rendelhessünk. Tulajdonképpen, mindegy is, hogy mit! :)

 

Foglaljon helyet velünk a Hello Halban!

 

 

 

 

Közlemény:
A tesztsorozat meglepetésszerű látogatás során készült, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt halászlé értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.

banner_700x220.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr1511686135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.14. 12:47:44

Sziasztok!
Pont ezt kerestem és megtaláltam, nagy halászlé tesztelőket! :)
Lényeg: tökéletesen korrektek voltatok, pontosan ugyanaz a véleményem arról a halászléről. Én augusztus közepén jártam ott legutóbb.
Viszont a helyet régebb óta ismerem, és sajnos el kell mondanom, hogy 2 év távlatából sokkal jobb volt a halászlé! Pont ahogy írjátok, mélyebb szín, erősebb hal íz. Gyakran vittem onnan haza is nagy adagokat.
Én egy 5-ös skálán szoktam értékelni. Ez a mostani halászlé 3-mas. Ebből nem kérek elvitelre. Ott jó egynek. A régebbi viszont 4 vagy 4plus-os volt. Értelemszerűen, amit én készítek otthon, az 5-ös, amit otthon bográcsban az 5+ :))) Én csak pontyból főzöm, nem kell bele apróhal.

Összességében a Hello Hal egy nagyon jó kis hely, ha útbaesik érdemes fogyasztani valamit, sőt direkt arra venni az irányt, bicóval, motorral, kocsival, hajóval, csónakkal, netán gyalog. Mindig érdemes valamiért visszatérni. Jobb ott bekapni pár falatot, mint a környék bármilyen beülős éttermében.

Attilajukkaja 2016.09.14. 14:40:36

Ujra es ujra leirom: halaszlehez asztalnal egesz szaritott vagy friss eros zoldpaprikat adni annyi, mint halottnak a szenteltviz. Szegyen, hogy Magyarorszagon nem lehet egy finom csipos halaszlevet enni.
Es igazan finom halaszlevet is csak keves helyen kaptam.
süti beállítások módosítása