Az Öreg Halász főztje

2016. augusztus 25. 06:18 - Ábry Zoltán J.

Ahol a muskátli és a halászlé fej-fej mellett piroslik.

Tiszafüred fő ütőerén végigautózva, az út mentén találjuk meg az Öreg Halász Éttermet. Már a frontoldalon is egész impozáns az épület, de elárulom, hogy a mellékutcába bekanyorodva nagyon hangulatos terasz résszel várnak minket. A ponyvákból arra következtetek, hogy télen is működik ez a rész. Lássuk, hogy az Öreg Halász milyen mutatvánnyal fog elkápráztatni bennünket.

20160503_145715_web.jpg

Ön mit szól hozzá így elsőre?

Videónk is van ám a kóstolásról!

A parkolóra nyíló ajtón belépve, rögtön az új hatású fabútorzattal berendezett teraszon foglalunk helyet. Virágjuk teljében lévő piros muskátlik festi meg a teret, és rögtön a hangulatunkat is. Olyannyira megkapó, hogy küldök is egy képet a kedvesemnek a látottakról. Férfitársaimat figyelmeztetem, hogy aki a feleségével együtt érkezik ide, az biztosra veheti, hogy hazaindulás előtt hogyhogy nem, be kell majd ugrani a virágoshoz. Csak szólok. Az épület belső részében kockás terítős hangulat uralkodik, kisebb nagyobb termek állnak rendelkezésre, ha esetleg csoportosan szeretnénk félrevonulni. (Mindezt videónkban is megtekintheti.)

20160503_162448_web.jpg

Innen közvetlenül a virágoshoz fog vezetni az útjuk.

Szóval ott tartottam, hogy Tamás séffel a levegős teraszon foglaljuk el a helyünket, és nem is kell sokat várnunk a ponty halászlevünkre. Ahogy megérkezik elénk, az első amit kiszúrunk, az az, hogy azonosítatlan, paprikamag nagyságú, apró szilárd anyagok lebegnek a leveinkben. Máig rejtély mi lehetett az, talán halbőr darabok. Lehet a passzírozás során nem voltak eléggé körültekintőek. De az egész csupán esztétikai kihágás, az ízén semmit furcsát nem érzünk emiatt. Zsírban bővelkedő, ügyesen sózott alaplevet osztanak itt. Kellemességét fokozza, hogy a pikánstól valamivel csípősebb. Tamásnak ez már kicsit sok a végére, de például nekem nem volt zavaró. Itt most megnyugtatok mindenkit, hogy nem lesz senki számára bántóan erős.

20160503_145911_web.jpg

Ha valaki kideríti, hogy mik ezek az apró lebegő darabok, kérem írja meg nekünk!

Szép nagy darab halhúsokat rejt az adagunk, példásan beirdalva. Ebből fakadóan a hal húsa az alaplé ízét is átvette valamelyest. Nagyon kevés szálkával találkozunk, azok is könnyen kiszedegethetőek. A belsőséget alaplében tálalják - ahogy azt kell - de sajnos túlfőtt az ikra és a haltej is. Hiányzott a kívánatos krémes állag, az ikra inkább szemcsés volt, mint a köles. Baleset.

20160503_145648_web.jpg

Az egyik legszebben irdalt, és kezelt halhús, amivel találkoztunk a teszt során.

Az asztalpatika zöldpaprikát és szárazpaprikát tartalmaz. Nyers őrült paprikát sajnos nem kaptunk és szálkatányért se. Később a helyet felfedezve vettük észre, ha bentre ülünk, ott az Erős Pista az alapteríték része. Valószínűleg egyszerű figyelmetlenség volt, a pincértől az asztalpatika hiányossága. De ha már itt tartunk, meg kell jegyezzem, hogy olyan ritka udvariassággal dolgozik a fiatal felszolgáló fiú, hogy szinte kerestem az alkalmat, hogy valamit kérnem kelljen.

oreghalasz_kenyerteszt.jpg

Kellő mennyiségű extrakt tartalom származik a halpasszírozásból.

Az Öreg Halász 1300.- Ft-ért kínál meg minket a halászlevéből, mely a mezőnyben a csípősebbek közé tartozik, de még így is elbír némi erős paprikát. Az árát mindenesetre megéri. Egy adag halbelsőség viszont a 400 Ft-ba kerül, és ezzel a drágábbak közé tartozik összehasonlítva a többi étteremmel. Ha már így alakult, akkor viszont jó lenne, ha állagban is példát mutatna a többieknek. Ez egy ínyencség, ezért  érdemes odafigyelnie a konyhának.
Azt kell mondjam, jóllakottan távozunk az Öreg Halász Étteremből. Már éppen indulnánk amikor üzenet érkezik a kedvesemtől. Azt írja, hogy miután hazaértem, szeretne szétnézni a virágos nagykerben. Kellett nekem képeket küldenem.

Videónk is van ám a kóstolásról!

 

 

 

 

Közlemény:
A tesztsorozat meglepetésszerű látogatás során készült, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt halászlé értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr511649874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása