Hosszú hétvégével indul a Tisza-tavi kerékpáros és hajós szezon

2016. március 09. 13:38 - A.g.o.r.a.

2016-ban a hajósok és a kerékpárosok is nagyszerű év elé néznek a Tisza-tónál: hamarabb indul a szezon a hajótúrák szerelmeseinek, a biciklisek pedig a várva-várt Kerékpáros Centrumot vehetik birtokba tavasszal. Lássuk a részleteket!

Mi az a hajózási vízszint?

Jó esély van arra, hogy 2016 legyen a leghosszabban hajózható év, hiszen jóval április előtt biztosítani fogják a hajózási vízszintet, ami egy teljesen új fogalom a Tisza-tó életében. A hajózási vízszint ugyanis a téli vízszintnél már magasabb, a nyárinál még alacsonyabb, de már hajózható állapotát jelöli a tónak. A hajózási vízszintet március közepére ígérik.

Kishajós túrák

S ha már megfelelő a vízszint, akkor miért ne lennének kishajós túrák? Lesznek is, hiszen a 4 napos hosszú hétvége kiváló terepet biztosít a tó felfedezésére.

Március 12-15. között a Tisza-tavi Ökocentrum garantált kishajós túráin vehetünk részt, vagy kipróbálhatjuk az Abádi Kikötőben a Smile katamaránt. Illetve valamennyi Tisza-folyón lévő kikötő is várja hétvégén a vendégeket.

ITT írtunk a Tisza-tó 20 kikötőjéről

Kerékpárosoknak

Startol a kerékpáros szezon is: jól megválasztott öltözetben indulhatunk is a tó első tavaszi körbekerékpározására. Bár a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum csak májusban nyit, a kikötők a kerékpárosoknak is szívesen segítenek akár apróbb szervizelésben, de egy kellemes pihenő erejéig is érdemes betérni a Tisza-tavi kikötőkbe.

_dsc7035.jpg

Májustól viszont egy olyan újszerű szolgáltatáscunami várja a bringásokat, mely Magyarországon eddig sehol sem volt megtalálható. Ez lesz a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum, melyben minden rendelkezésre áll, ami a kerékpáros élményhez szükséges.

Tudj meg többet a  Kerékpáros Centrumról ITT

 

Mindenkinek a tavaszi hétvégékre

Itt listázzuk a kora tavaszi szállás, étterem és programlehetőségeket: 

TISZAFÜREDEN  - biztosan a vendégek rendelkezésére áll a Tisza Balneum Hotel. Jót ehetünk ezen a hétvégén is az Öreg Halász Étteremben és a Patkós Csárdában. Bérelhetünk kerékpárt és kishajós, bakancsos túrára indulhatunk a Szabics Kikötőben és az általuk fenntartott Tiszavirág Ártéri Sétaúton, illetve a Kormorán Kikötőben. 

ABÁDSZALÓKON  - az Abádi Kikötő és a Czifra Csárda várja a vendégeit. 

KISKÖRÉN  - felkereshetjük a Hallépcsőt.

_dsc8215.jpg

POROSZLÓN  ezen a hétvégén teljes nyári nyitva tartással fogad a Tisza-tavi Ökocentrum, jó szálláslehetőséget kínál a Fűzfa Pihenőpark. Ajánlott éttermek a Kormorán Étterem és a Fehér Amúr Halászcsárda. 

3 + 1 elképesztő

vízi hotel a Tisza-tónál

12033n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr178456304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása