Nagykörű (is) Magyarország legízletesebb úti célja!

2015. szeptember 29. 15:40 - HelloHal

Nagykörű és térsége bekerült Magyarország „legízletesebb” úti céljai közé, és hogy mivel érdemelte ezt ki, arról mindannyian meg is bizonyosodhatunk, hiszen most hétvégén (október 3-án) lesz a Nagykörű legnagyobb ünnepe, a NAGY BEFŐZÉS! 

Nagykörű -  melynek, ha nem is eposzi, de mindenképpen találó jelzője az, hogy Magyarország Cseresznyéskertje - idén pályázott és nyert az EDEN ,,Kiváló Európai Desztinációk’’  versenyén, ahol a kiemelt téma ez alkalommal a magyar gasztronómia volt. „Egy csipet Magyarország" címmel olyan térségi turisztikai úti célokat kerestek és díjaztak, amelyek helyi gasztronómiai kínálatukhoz kapcsolódó turisztikai kínálatukat magas színvonalon mutatják be a turisták számára. Bővebben az EDEN pályázatokról itt lehet olvasni! 

nagykoru_kep.jpgFotók: ©nagykörű.hu

Nagykörű az EDEN Magyarország eddig valamennyi pályázatán sikeresen szerepelt, idén pedig 19 pályázó közül a legjobb 5 közé került be "Tiszamenti fazékles” című pályázatával.

Nagykörű évtizedek óta folyamatosan és tudatosan építi a természeti értékekre, fenntartható gazdálkodásra, helyi termékekre, na meg persze a cseresznyére és a Tiszára alapozott jó hírét. Ezt a tudatosságot és következetességet érezhette meg a bíráló bizottság is. 

Tehát készüljünk fel a NAGY BEFŐZÉSRE szombaton, ahol lesz tökárverés, hajókirándulás, tombola szuper nyereményekkel, falunéző kisvonat, bábszínház és ételverseny. Az összes programot itt lehet megnézni
Az árusok kínálatában pedig olyan különlegességek is megfordulnak, mint a fehércseresznye-lekvár, szarvasgombás szalámi és rózsaszörp, kapható lesz továbbá számos virág és facsemete, lehet savanyúkáposztát taposni, és lesznek nagykörűi kalapok is a piactéren. Nyitva állnak majd a faluban tematikus udvarok is, ahol rengeteg érdekességgel, helyi termékkel és finomsággal találkozhatunk: lesz Sparhelt Udvar, ahol régi tűzhelyeket lehet majd látni, vagy Nagy Bogrács Udvar, ahol befőzési útmutató kaphatunk. Az udvarokról részletesen itt az ismertető

bju_8694.jpg

Nagykörűn járt Borbás Marcsi és a Gasztroangyal stábja, és egy nagyon helyes filmet készítettek a faluról, ami átadja, milyen is egy Magyarország Cseresznyéskertjébe megérkezni, körülnézni, ismerkedni és persze enni.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr347863512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása