Akadálymentes horgászhelyeket is találsz a Tisza-tónál

2015. július 22. 10:43 - HelloHal

A Tisza-tavat már a mozgásukban korlátozottak is könnyedén megközelíthetik, amennyiben horgászszenvedélyüknek szeretnének hódolni.

horghely.JPG

 

A poroszlói oldalon – az Ökocentrum építésével egy időben – kialakított horgászállások az ő kényelmüket szolgálják. Ezeknek a parti része, a stégek ugyan korábban is már használhatók voltak, de vízoldalon csak később tették horgászhatóvá a területet. A téli kisvizes időszakban kotrással mélyítették a medret és ritkították a növényzetet, a partoldalon kőszórással lett komfortos, biztonságos az akadálymentesített horgászhely.

horghelyek2.JPG

 

A mozgássérültek, mozgásukban korlátozottak elsőbbséget élveznek ezeknek a horgászállásoknak a használatában, tehát bárki leülhet ide horgászni, de amennyiben mozgássérült horgász érkezik, át kell adni a helyet neki.

A horgászhelyek előtti frissen megkotort, mélyebb vizek jó haltartó helyek, több sikerrel kecsegtetnek az itt szenvedélyüknek hódoló pecásoknak. Volt már itt kifejezetten mozgássérült embereknek rendezett horgászverseny is.

A helyek megközelíthetők a poroszlói szabadstrandtól a 33-as út felé eső partszakaszon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr477641116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása