Strand halászlével: Tiszafüredi Halasnapok

2015. június 30. 15:02 - A.g.o.r.a.

Abszolút kihagyhatatlan esemény Tiszafüred nyári halfesztiválja, a Halasnapok helyben fogott és készített halételeivel, helyi specialitásaival. A nyárson és bográcsban készülő ételek mellett július 11-13. között három napon át koncertek, halászléfőző verseny, strandfoci bajnokság és még sok-sok program lesz a Halas téren és a szabadstrandon. 

_dsc6261.jpg

A tiszafüredi Halasnapok – a számtalan koncert és műsor ellenére is – azért a halról, a helyi ízekről és a Tisza-tóról szól. Szombaton és vasárnap nem csak a hagyományos halételekkel, hanem a  hal szakszerű feldolgozásával és a különlegességekkel is megismerkedhetünk a Hello Hal Gasztroshow alkalmával. Horváth Szabolcs, a Hello Hal és a tiszafüredi halfalatozó "frontembere" vetítést és látványkonyhát ígér a hétvégére.
A gasztroshow-ban a Tisza-tó halait, élővilágát is bemutatja. Alapos képzést kaphatunk a filézési technikákból és a legfontosabb feldolgozási módszerekből, melyek azt mutatják be, mitől lesz a halétel igazi gasztronómiai élmény. A kóstolókon pontyikrát és halkolbászt tálalnak majd fel, és mindkét nap lesz halleves is, no de nem halászlé! Szombaton tejszínes, vasárnap pedig tárkonyos halleves rotyog Szabolcs látványkonyhájában. 

hellohal_coll.jpg

A hal mellé, elé, után a nyár igazi gyümölcsét, a dinnyét is kóstolhatjuk, hiszen a Nyár, dinnye, szeletem kampányban ingyenes dinnyekóstolót szervez a fesztiválon a Magyar Turizmus Zrt. Mindent összegyűjtöttünk a dinnyéről itt:

640_dinnye_design_banner.jpg

Néhány szóban a Tiszafüredi Halasnapok programjáról: 

Pénteken a Halas téren az Ocho Macho és a Compact Disco hangolja a fesztivált a másnapi versenyekre, így szombaton a következőkben mérkőzhetnek meg a jelentkező csapatok: horgászverseny, főzőverseny, indul a harc a Fürdővárosok Strandfoci Kupájáért is. Szombaton Szabó Ádám stand-upos és a TNT turnékoncertje zárja majd a napot, napközben pedig lesz légibemutató, gyerekkoncertek, és természetesen Hello Hal Gasztroshow egész hétvégén! Vasárnap a Spoon és a Dolly Roll lép fel, előtte azonban még jó pár program lesz. 

A fesztivál teljes programját ITT olvashatjátok, a nyári Tisza-tóval kapcsolatban pedig itt lent tudhattok meg még többet! 

tiszatavi_strandkorkep.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr447584778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása