4 tavaszi program a Tisza-tónál, amit soha ne hagyj ki

2015. április 09. 14:55 - A.g.o.r.a.

Most, hogy már vízre lehet szállni, a Tisza-tó nyári vízszintje teljes mellszélességgel várja a kenuzókat, kishajósokat, motorcsónakosokat és a vízi sétautakon baktatókat.   Össze is szedtük a 4 abszolút kihagyhatatlan vízhez kötődő tavaszi programot, amit 20 Celsius fok alatt is prímán művelni lehet. 

_dsc6350.jpg

TIPP! Szállásfoglalás a Tisza-tónál

1. Amit legalább egyszer látni kell

A Tisza-tavi Ökocentrum egy evidens Tisza-tavi program, hiszen nem csak Európa legnagyobb édesvízi akváriumát találjuk Poroszlón, de innen indul talán a legtöbb felfedezőtúra, láthatunk vidra etetést és felmászhatunk a kilótóba is, ahonnan az egész tavat belátjuk.

Gyerekek birtokba vehetik a játszótereket, barátkozhatunk dámszarvassal, pelikánnal, rackákkal és az aranysakálokat is megleshetjük. Lehet bicajozni vagy a sportpályákon ökörködni. 

Április 26-án, a TTÖC születésnapján hatalmas bulit is szerveznek. A programot itt lehet megnézni

tisza-tavi_okocentrum_akvariuma_1.jpg

aktivan_a_tisza-tonal.jpg

 

2. Belemászni a dolgok közepébe

Érdekes és igazán bennfentes módon ismerkedhetünk meg a Tisza-tóval az újra megnyílt Tisza-tavi Vízisétányon, ami közvetlenül a vízfelszín felett vezető pallóúton kalauzol körbe a tavon. Az 1500 méteres táv (csak oda) során madárvárták, madármegfigyelő tornyok, pihenősziget és csónakos kirándulások gazdagítják az út szépségét. 

tisza-to_vizi_setany3.jpg

3. A kihagyhatatlan kategória

Kishajós kirándulásokra feltétlenül érdemes benevezni a Tisza-tavon, hiszen ez a szövevényes, ártéri erdőkkel, öblökkel és csatornákkal szabdalt vidék máshogy nem is nagyon járható be. Áprilisban minden szombaton 14 órától indulnak kishajók a tó legkacskaringósabb részére. A túrákra itt lehet jelentkezni

_dsc7178.jpg

4. Amivel máshol nem találkozhatsz

Abszolút kuriózum a Tiszavirág Ártéri Sétaút, ami a Tisza-tó időszakosan látható kis teremtményével, a tiszavirággal, annak életével és szokásaival ismertet meg. Az izgalmas túra során  bepillanthatunk az olyan helyi, speciális mesterségekbe, mint a teknővájás, és a tiszai halászattal, a halászok életével is testközelből ismerkedhetünk meg. Bejelentkezni itt lehet

És egy jó film a végére:

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr117332480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2015.04.16. 10:13:16

inkább kimegyek ausztriába a family parkba

A.g.o.r.a. 2015.04.16. 10:24:47

De az a másik irányban van...

meiname (törölt) 2015.04.16. 10:52:08

@fingerbangs: Pont erre gondoltam, hogy itthon mennyire sekélyesek a látnivalók. Árpád még mehetett volna picit nyugatabbra :)

Szamiz67 2015.04.16. 11:32:37

A Tisza tavi csónakázás zseniális program, az Ökocentrumban lehet bérelni, motoros hajókat, GPS-el, így nem lehet eltévedni a nádrengetegben. Van olyan nyílt szakasza a tónak, ahol csontig húzott gázzal félóráig mentünk, nagyszerű élmény, ilyen izgalmas, tagolt vízfelület nem tudom hol van a közelben.

Jim Raynor 2015.04.16. 12:11:11

@meiname:

én meg pont arra gondoltam, hogy itthon mennyire sekélyesek az emberek, hogy ami itthon van az szar, debezzegausztria.
és valóban, a világon egyedülálló természeti környezet helyett sokkal jobb elmenni körhintázni. LOL.

mondjuk nem is baj, ha az ilyen ökrök nem itthon rontják a levegőt.

phaszfej 2015.04.16. 12:34:53

"Össze is szedtük a 4 abszolút kihagyhatatlan vízhez kötődő tavaszi programot…"

És hol a többi 3 víz? Mert itt csa egyetlen tóról volt szó.
süti beállítások módosítása