#wellness @ Tisza-tó

2014. november 06. 15:57 - eM.Dé

Már amennyiben elfogadjuk a cikk idejére azt a definíciót, hogy a melegvízben pancsolás egyenlő a wellness-szel. Kerestünk néhány helyet ahol télen is mártózhatunk.

Tiszaújváros

Azt hitted, hogy a jó öreg, vegyiparáról ismert borsodi város nem a Tisza-tóhoz tartozik? Nem vagy egyedül, de jobb ha tudod: tévedsz. Ha meghallgattad a Belgától a Hello BAZ megye c. számot, akkor gyakorlatilag készen is állsz, hogy teljes mellbedobással belevesd magad a Tiszaúji' fürdőzésbe. 3 beltéri gyógyvizes medence (ha a honlap nem hazudik) vár, amely tényleg gyógy, tehát nem csak meleg de még használ is. A parkolás ingyenes, sőt ha szerencséd van akár még a Ki mit tube? nyertes Mr. Klausszal is összefuthatsz.

Tiszacsege

Ha kicsit lejjebb "hajózunk" képzeletben a Tiszán, a következő termálvizes helyünk Tiszacsege, ahol bár nem túl nagy területen, de fürdőzhetünk meleg vízben. Igaz, csak hétvégén tart nyitva, de ne legyünk telhetetlenek, hétköznap meg amúgy is dolgozni kell. Ja és ez is gyógyvíz, nem mellékesen - ha érdekel bővebben olvass utána.

Berekfürdő

Még mielőtt azok a vádak érnének, hogy tóparti településeket miért nem érintünk, azoknak üzenem, hogy "kapnak ők eleget szezonban", így off-szezonban inkább a távolabbi településekkel foglalkozunk. Ja, szóval Berekfürdőn is ugyanúgy fürödhetünk az itteni sárgás gyógyvízben, mint nyáron, csak némileg rövidebb nyitva tartási idő mellett. Továbbra is fenntartjuk a figyelmeztetést, hogy ne vegyé' fel fehér fürdőruhát, mert befogja a víz. Berekfürdőn amúgy van sok szálláshely is, érdemes nézelődni.

Karcag

Végül egy még az előzőnél is alföldibb település, ahol a birkagulyáson kívül fürdőt is találni. Az Akácliget névre hallgató gyógyvizes fürdőben így az őszi-téli szezonban főleg a szauna-szeánszok és az éjszakai fürdőzések idejét éljük, amely valljuk be nem is olyan rossz. Sőt, kifejezetten előnyös, ha munka után egy kis ellazulásra vágysz. A gyógyvíz remek, a nyitva tartás kedvező, a hely pedig igazán kulturált.

Karcag_Akacliget.jpg

Ilyen egy decemberi fürdőzés Karcagon - Fotó: ©Akácliget Facebook

Igen, tudjuk, hogy ez így látszólag kevés, és nem igazán fedi le a kuponosvellneszezők igényeit, de higgyétek el, egy-egy ilyen fürdőzés többet ér, mint "simavízben" jacuzzizni naphosszat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr926870243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása