Ilyen volt: Tisza-tó napja 2014

2014. május 15. 09:36 - eM.Dé

Sikeresen lezárult a 2014-es Tisza-tó napja rendezvénysorozat: volt itt szemétszedés, konferenciázás, aztán meg biciklin ázás-fázás, gyerkőcöknek Ki mit tud?, horgászverseny, váltófutás és vízszint-avatás (igen, jól olvastad) is.

Ha jól számolom összesen 6 napos volt végül az a rendezvénysorozat, amely idén a Tisza-tó napja (avagy napjai) rendezvénysorozatot jelentette. Május 9-én pénteken mindenki gumikesztyűt és szemeteszsákot ragadott és közösen tisztítottuk meg az egyik tiszafüredi kikötő környékét (persze lehet, hogy volt máshol is ilyen). 10-én szombaton volt egy konferencia, amely a tó elkövetkezendő 20 évének vízszintjének meghatározásának előkészítésének adott helyet. Lényegében az egész nem is annyira bonyolult, mint az előbbi mondat, sőt mondhatni az érintettek álláspontjai meglehetősen közel álltak egymáshoz, így úgyfest nem kell aggódnunk a vízszint miatt.

Vasárnap aztán a kétkerekűeké volt a főszerep, volt egyszer egy Tour de Tisza-tó, ahol a profik bringáztak, meg volt egy családias és egy VIP bringázás is - meg persze bőrig ázás is, ugyanis az időjárás ezen a napon nem volt pont kegyes a rendezvényhez. Hétfőre szerencsére jobb lett az idő, így a gyerekprogramnak kifejezetten kedvezett: Poroszlón az Ökocentrumban volt a Tisza-tavi Ki mit tud? országos döntője, ahol (egyébként nem meglepő módon) az egyik legtöbb helyismerettel rendelkező, kiskörei "Törpeharcsák" csapata győzedelmeskedett, nekik ezúton is gratulálunk. Délután aztán a pedagógusok átvették a terepet a gyerekektől, és a környezettudatosságra nevelésről valamint a Tisza-tavi ifjúsági ajánlatokról hallgathattak előadásokat.

Kedden volt egy horgászverseny is, ami szintén jól sikerült, valamint az egész haccacáré zárásaként egy viszonylag komplexebb rendezvény volt szerdán: Országos Rendőrségi Tisza-tó körüli futóbajnokság, Ünnepélyes nyári vízszint avató, valamint ezzel egybekötött váltófutás, éés a viharjelző rendszer indító ünnepsége. Ez utóbbira van is szükség most bőven. Szó ami szó: vége van, jó volt, jövőre is lesz, reméljük még kedvezőbb időjárással, mint idén.

DSCN0924.JPGÉletkép a Ki mit tud?-ról - Fotó: HNP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr726169138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása